«Παράθυρο» για την επέκταση της μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα αφήνει ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε χρήσιμη την ερώτηση των οκτώ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας  

Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας
Eurokinissi
2'

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο, να υπάρξει επέκταση της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα φάρμακα για τους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτούν» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, κατά την είσοδο του στη Βουλή, όπου έχει προγραμματισμένη συνάντηση με βουλευτές του κόμματος του, την Πέμπτη (03/10/2024). Σημειώνεται πως χθες, 8 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση για τους συνταξιούχους.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε καλογραμμένη, καθόλου επιθετική και χρήσιμη την ερώτηση των 8 κοινοβουλευτικών, αφήνοντας μάλιστα παράθυρο για την επέκταση της απαλλαγής συμμετοχής στα φάρμακα των συνταξιούχων. «Είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων» είπε, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με τους συναδέλφους του. Τέλος, δήλωσε ότι κατά το παρελθόν, του έχουν υποβληθεί ομαδικές ερωτήσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως οκτώ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν να υπάρξει ρύθμιση με βάση την οποία θα απαλλάσσονται από τη φαρμακευτική δαπάνη οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πληρούν τα ίδια εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Η ερώτηση απευθύνεται προς τον υπουργό Υγείας και την υπουργό Εργασίας και υπογράφεται από τους βουλευτές Χαράλαμπο Αθανασίου, Ιωάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Δημήτριο Καλογερόπουλο, Γεώργιο Καρασμάνη, Ιωάννη Πασχαλίδη και Μιλτιάδη Χρυσομάλλη.

Ρωτούν συγκεκριμένα τους Υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και την Υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αν προβλέφθηκε να εισαχθεί η διάταξη με την οποία θα ρυθμιστεί η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και των συνταξιούχων, οι οποίοι πληρώνουν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια με τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ, οι οποίοι απολαμβάνουν της απαλλαγής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή