Κασσελάκης: Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ με το ακατάληπτο βίντεο του - Απέφυγε να δηλώσει υποψηφιότητα

Η ασάφεια Κασσελάκη προκαλεί προβληματισμούς για τα κίνητρα του ολιγόλεπτου βίντεο που ανάρτησε - Αποχώρηση βόμβα Τζάκρη από την Πολιτική Γραμματεία. 

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το νέο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς μολονότι δήλωσε «παρών» στις εσωκομματικές διαδικασίες, απέφυγε να δηλώσει ξεκάθαρα αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Αυτή η ασάφεια δημιούργησε προβληματισμούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί εκτιμούν πως η στάση του συνδέεται με πιθανή αμφισβήτηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής που τον κήρυξε έκπτωτο.

Ο έκπτωτος πρόεδρος επιτίθεται εναντίον εκείνων που μιλούν για ανασύσταση της προοδευτικής παράταξης, κατηγορώντας του ανοιχτά ως «υποχείρια της διαπλοκής». «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής.Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η αιφνιδιαστική αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, στενής συνεργάτιδας του Στέφανου Κασσελάκη, από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και τα σχόλια του Κώστα Ζαχαριάδη, που τον κατηγορεί πως «κρύβεται», ρίχνουν λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής έντασης.

Ο Κασσελάκης, ο οποίος κάλεσε νέα μέλη να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, δεν ξεκαθάρισε τη στάση του για τις εσωκομματικές εκλογές και το συνέδριο του Νοεμβρίου.

Χαρακτηριστική της ανάγνωσης που γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο οπτικοποιημένο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη είναι η ανάρτηση του Κώστα Ζαχαριάδη στην πλατφόρμα Χ. «Σε ένα video 232 δευτερολέπτων δεν χώρεσε η φράση "θα είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία". "Πώς γίνεται να "είσαι εδώ" και να κρύβεσαι;».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Αντίστοιχο είναι το κλίμα που καταγράφεται και στην ενε εξελίξει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, από τη συνεδρίαση της οποίας αποχώρησε αιφνιδιαστικά, δίχως να έχουν αποσαφηνιστούν οι λόγοι, η στενή συνεργάτιδα του Στέφανου Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Δεν άκουσα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη. Άκουσα κάλεσμα για το Συνέδριο. Οφείλει ο Κασσελάκης να το ξεκαθαρίσει. Για να ξέρουμε αν εκλαμβάνεται ή όχι από το κόμμα ως υποψήφιος. Στο βίντεο που έκανε ο Κασσελάκης μιλάει πάλι για ΣΥΡΙΖΑ και διαπλοκή. Το ίδιο είχε κάνει τον Αύγουστο και σε ένα βίντεο εναντίον δεκάδων στελεχών του κόμματος. Αυτό είναι προσβολή της προσωπικότητας των στελεχών, των μελών, και του ίδιου του κόμματος» ανέφερε στη συνεδρίαση ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μετά την ανάρτησή του, ο Κώστας Ζαχαριάδης σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση, τόνισε:

«Αν ο Κασσελάκης εννοεί στο βίντεο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μέρος των σχεδίων της διαπλοκής, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Επίσης, τι είναι ο Κασσελακης από σήμερα με βάση αυτό το βίντεο; Υποψήφιος πρόεδρος; Μέλος του κόμματος; Πρώην πρόεδρος; Ως τι μιλάει;».

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες εκτιμήσεις από το «στρατόπεδο» του Παύλου Πολάκη θέλουν το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη να μην ποντάρει σε μια αναγγελία υποψηφιότητας, την οποία εκ των πραγμάτων την άφησε θολή, αλλά κυρίως επρόκειτο για μια προτροπή για μια πλειοψηφία στο συνέδριο, που θα λειτουργήσει ακυρωτικά για την αποπομπή του, όπως εκτιμούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ΠΓ συζητούν για τα οικονομικά του κόμματος και την επόμενη μέρα στα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή, Στο Κόκκινο), και για το επερχόμενο Συνέδριο και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.