Μπελέρης για τα 50 χρόνια της ΝΔ: «Η παράταξη που ταυτίστηκε με τις μεγάλες εθνικές επιλογές»

Το μήνυμα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρη, για τα 50 χρόνια του κόμματος.

Μπελέρης για τα 50 χρόνια της ΝΔ: «Η παράταξη που ταυτίστηκε με τις μεγάλες εθνικές επιλογές»
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.
3'

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, απέστειλε μήνυμα για τα πενήντα χρόνια του κόμματος, κάνοντας ιδιαίρερη μνεία στον ιστορικό ρόλο της, όσον αφορά την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας.

«Υπήρξε η παράταξη που ταυτίστηκε όσο καμία άλλη με τις ιστορικές τομές και τις μεγάλες εθνικές επιλογές. Η παράταξη που κατέστησε την Ελλάδα φάρο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και ταυτόχρονα κινητήριο μοχλό των εξελίξεων στη βαλκανική χερσόνησο. Μα πάνω απ’ όλα, η παράταξη που “κέρδισε” το δικό της παράσημο πατριωτισμού σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα και συνδέθηκε με τον Ελληνισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη:

«Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής. Μισό αιώνα διαρκούς προσφοράς με “μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Έθνους και του ελληνικού λαού”.

Υπήρξε, άλλωστε, η παράταξη που ταυτίστηκε όσο καμία άλλη με τις ιστορικές τομές και τις μεγάλες εθνικές επιλογές. Η παράταξη που κατέστησε την Ελλάδα φάρο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας και ταυτόχρονα κινητήριο μοχλό των εξελίξεων στη βαλκανική χερσόνησο. Μα πάνω απ’ όλα, η παράταξη που “κέρδισε” το δικό της παράσημο πατριωτισμού σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα και συνδέθηκε με τον Ελληνισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Γιατί, ως μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν μπορώ να λησμονήσω πως ήταν η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με Υπουργό τον Αντώνη Σαμαρά που άνοιξε την αγκαλιά της Ελλάδας για εμάς. Που μας επέτρεψε να μπορούμε να χαμογελάμε ξανά και να γευτούμε τους καρπούς μιας πραγματικής Δημοκρατίας, αφήνοντας πίσω την καταπίεση και τα βασανιστήρια του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ήταν η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή που πήρε την πρωτοβουλία και πίεσε για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού σχολείου που λειτούργησε στην Αλβανία, του Όμηρου, μην επιτρέποντας στη γλώσσα και το εθνικό μας φρόνημα να ξεθωριάζουν. Ήταν, όμως, και η ίδια κυβέρνηση που απέδωσε την πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια στους Έλληνες της Αλβανίας και γέμισε με ούριο άνεμο τα πανιά της εθνικής αξιοπρέπειας.

Τέλος, ήταν ο Πρωθυπουργός της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός που πραγματοποίησε την πρώτη ιστορικά επίσκεψη στη Χειμάρρα και αυτός που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στον αυταρχισμό και τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις της Αλβανίας στην περιοχή μας.

Στο αλβανικό κελί που παρέμεινα επί δεκαέξι μήνες, δεν ένιωσα ποτέ μόνος και αυτό μου έδινε δύναμη. Το ίδιο νιώθουν πλέον και όλοι οι συμπατριώτες μου. Πλέον, γνωρίζουν πως έχουν πάνω τους στραμμένο το άγρυπνο μάτι και την αιγίδα του εθνικού Κέντρου.

Σήμερα, η παράταξή μας συνεχίζει να αγωνίζεται για όσα βρίσκονται σταθερά χαραγμένα πάντοτε στην ιδεολογική της πυξίδα. Για την οικονομική ευημερία, την ευρωπαϊκή προοπτική και την εθνική υπερηφάνεια. Χρόνια πολλά, Νέα Δημοκρατία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή