Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ακλόνητη η ΝΔ, ανοίγει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

H δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega έχει στοιχεία και για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Ακλόνητη η δυναμική της ΝΔ την στιγμή που κερδίζει πόντους το ΠΑΣΟΚ και κατρακυλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα στοιχεία από την δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι τα εξής και δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο κόμμα:

ΝΔ: 22,4

ΠΑΣΟΚ: 13,2

ΣΥΡΙΖΑ: 6,5

ΚΚΕ: 8,1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 7,6

Ακολουθούν Φωνή Λογικής με 3,7%, Πλεύση με 3,6%, Νίκη με 2,6%, Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2% και Σπαρτιάτες με 1,3%

Στη δημοσκόπηση ερευνήθηκαν και οι τάσεις ενόψει των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και τα αποτελέσματα δείχνουν ντέρμπι.

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στο κοινό των ορίων εκλογικής επιρροής του κόμματος με 24%. Η Άννα Διαμαντοπούλου κάνει την ανατροπή με 22%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 20% και ο Παύλος Γερουλάνος με 18%.

Στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλακης εξακολουθεί να προηγείται διευρύνοντας το προβάδισμά του με ποσοστό 36%. Ο Χάρης Δούκας αυτή τη φορά είναι δεύτερος με 18%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με μικρή διαφορά, στο 17% και μια μονάδα πίσω της ο Παύλος Γερουλάνος με 16%.

Στο κοινό όσων σίγουρα ή πιθανόν θα πάνε να ψηφίσουν ο Ν. Ανδρουλάκης και πάλι πρώτος με 27%, δεύτερη η Άννα Διαμαντοπούλου με 24% ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν με 20% οι Χ. Δούκας και Π. Γερουλάνος.