ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Στις 8-10 Νοεμβρίου το συνέδριο

Το συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με αποδοκιμασία του υβρεολογίου Κασσελάκη, αποτυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. 
Eurokinissi

Σε αρκετά υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 19:00.

Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τη μετάθεση του συνεδρίου στις 8-10 Νοεμβρίου, καθώς και για τα οργανωτικά ζητήματα του Συνεδρίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δηλαδή τόσο με φυσική όσο και με εξ’ αποστάσεως συμμετοχή.

Επίσης, η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία να μελετήσει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν.

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα από το Newbomb.gr, εγκρίθηκε η τροπολογία που κατατέθηκε από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη, με την οποία αποσυνδέεται η εκλογή προέδρου από την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής.

Ακόμη, υπερψηφίστηκε η τροπολογία Μπουλέκου, Θεοχαρόπουλου, Ζαχαριάδη με την οποία καταδικάζονται οι «προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής».

«Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ομόφωνη συλλογική απόφαση τόσο του 4ου συνεδρίου όσο και της Κ.Ε. του κόμματος μας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν διαπλοκής αλλά αίτημα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας. Προσβλητικές αναφορές σε βάρος στελεχών, μελών και του ίδιου του κόμματος για δήθεν εξυπηρέτηση σχεδίων της διαπλοκής δεν είναι αποδεκτές και τραυματίζουν την ενότητα του κόμματος».