Δείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Αναλυτικά όλα τα εκλογικά κέντρα
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε 950 εκλογικά τμήματα και στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η γρήγορη και άμεση πρόσβαση των ψηφοφόρων.

Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά κέντρα

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πληρώνουν το αντίτιμο των 3 ευρώ για να ψηφίσουν στις κάλπες. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, καθώς και οι μόνιμοι αλλοδαποί κάτοικοι της χώρας ηλικίας 16 ετών και άνω (γεννηθέντες το 2008 και νωρίτερα).

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους ή του τόπου που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Η συμμετοχή στη διαδικασία απαιτεί την επίδειξη ταυτοποιητικών εγγράφων, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Για τους 16χρονους και τους αλλοδαπούς που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται με ταυτότητα, διαβατήριο και τον ΑΜΚΑ τους, ενώ για τους Κύπριους απαιτείται κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Ο ΑΜΚΑ θα πρέπει να προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e-ΕΦΚΑ), το οποίο θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή. Η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να είναι απλή και γρήγορη, ώστε να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ψηφοφόρων που αναμένεται να προσέλθει στα εκλογικά τμήματα.

Σχετικές ειδήσεις