Πώς «βλέπουν» στη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Πάντως, αρκετοί σχολίαζαν τα χαμηλά ποσοστά του Χάρη Δούκα στην Αττική και στην Αθήνα

Πώς «βλέπουν» στη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ
INTIME NEWS
2'

Μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να βγήκε πρώτος στον α' γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου, όμως το ντέρμπι μεταξύ των Χάρη Δούκα και Παύλου Γερουλάνου κράτησε ξύπνιους αρκετούς στη Νέα Δημοκρατία.

Και μπορεί η Πειραιώς να μην θέλησε να σχολιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών, όμως τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η οριακή νίκη Δούκα έναντι Γερουλάνου και η πρωτιά Ανδρουλάκη

Ερώτημα, πάντως, παραμένει για πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προς τα πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι την επόμενη Κυριακή αλλά και πώς θα λειτουργήσει η οριακή νίκη του Χάρη Δούκα έναντι του Παύλου Γερουλάνου.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις τον έβγαζαν πρώτο.

Για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 310.355 μέλη και φίλοι του κόμματος. Μάλιστα, στελέχη της κυβερνητικής παράταξης σημείωναν ότι… «τελικά δεν ήταν αυτή που παρουσίαζε ή προφανώς ανέμενε η Χαριλάου Τρικούπη».

Κοινή συνισταμένη των απόψεων που ακούγονταν ήταν ότι το ποσοστό αυτών που προσήλθαν χθες στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, με αυτό στην αντίστοιχη διαδικασία το 2021, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν συνιστά σε καμία περίπτωση μήνυμα προς την κυβέρνηση».

Πάντως, αρκετοί σχολίαζαν τα χαμηλά ποσοστά του Χάρη Δούκα στην Αττική και στην Αθήνα. «Δεν πέρασε στους πολίτες το «και δήμαρχος και πρόεδρος» σημείωνε «γαλάζιο» στέλεχος. Μένει να διαπιστωθεί ποιες θα είναι οι συμμαχίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Αν δηλαδή θα είναι νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Χάρης Δούκας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή