Ανδρουλάκης vs Δούκας: Μάχη για το ποιος θα πάρει το κενό του 40% στο β γύρο των εκλογών

Μετά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας θα δώσουν την τελική μονομαχία στον δεύτερο γύρο την προσεχή Κυριακή 13 Οκτωβρίου
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι δυο μονομάχοι δεν πρόκειται να αλλάξουν την στρατηγική τους. Ο Χάρης Δούκας θα επιμείνει στην «αλλαγή» και ο Νίκος Ανδρουλάκης στη «δεύτερη ευκαιρία».

Πρώτος σε ψήφους, με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο, αναδείχθηκε στον πρώτο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Χάρης Δούκας κατάφερε βγει δεύτερος, έπειτα από μια βραδιά-θρίλερ, αφού ο Παύλος Γερουλάνος τον ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους υπόλοιπους υποψηφίους προκειμένου να μάθει τις προθέσεις τους ενόψει του δεύτερου γύρου, αν και κανείς δεν αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του δημοσίως.
Επαφές με τους άλλους υποψήφιους θα επιδιώξει και ο Χάρης Δούκας με στόχο να αναζητήσει συμμαχίες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών Εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Παύλος Γερουλάνος ξεκαθάρισε πως δεν θα στηρίξει ανοιχτά κάποιον από τους δύο υποψήφιους στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Στις πρώτες του δηλώσεις έξω από την Χαριλάου Τρικούπη τόνισε πως οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται στην κάλπη και έδωσε συγχαρητήρια στο Νίκο Ανδρουλάκη και στον Χάρη Δούκα που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η Άννα Διαμαντοπούλου ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Ακόμα, μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Σε κάθε επίπτωση οι εποχές που έδιναν κατευθύνσεις οι «κομματάρχες» έχουν περάσει και δύσκολα κάποιος μπορεί να κατευθύνει το εκλογικό σώμα. Προφανώς το ποσοστό 40,64% που συγκέντρωσαν μαζί ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου (και προέρχεται κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα) είναι τεράστιο και καθοριστικό για τον δεύτερο γύρο.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα στηριχθεί στους μηχανισμούς του κόμματος που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την θεσμική του ιδιότητα και ο Χάρης Δούκας θα ποντάρει στο γεγονός ότι όλοι ήθελαν αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα και τώρα αυτός που την «εκπροσωπεί» ενόψει του 2ου γύρου είναι ο ίδιος.
Αν η κρίσιμη μάζα του 40% που στήριξε στον πρώτο γύρο Γερουλάνο (21,12%) και Διαμαντοπούλου (19,52%) δεν πάει στις κάλπες, το αποτέλεσμα του 1ου γύρου (για Ανδρουλάκη – Δούκα) δύσκολα θα μεταβληθεί. Αν όμως μεταβούν στο παραβάν των επαναληπτικών τότε όλα είναι πιθανά, ακόμα και οι απρόσμενες ανατροπές…
Τα βλέμματα είναι εκ των πραγμάτων στραμμένα και σε ένα πιθανό debate των δύο, καθώς οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Δούκας είχαν δηλώσει από τον πρώτο γύρο υπέρ της οργάνωσης τηλεμαχίας για το δίδυμο που θα προέκυπτε.

Σχετικές ειδήσεις