Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολεμική διένεξη στη Μέση Ανατολή

Ξεκάθαρος πως η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολεμική διένεξη στη Μέση Ανατολή ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερθείς σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολεμική διένεξη στη Μέση Ανατολή
1'

Έκανε λόγο για ζοφερή πραγματικότητα σήμερα που βρίσκονται σε αντιπαράθεση τα δύο μέρη, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και πλήρης διακοπή των εχθροπραξιών, να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης.

«Πήραμε θέση υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και στην ασφάλειά του», ανέφερε μιλώντας στο ACTION24, τονίζοντας πως το Ισραήλ είναι σύμμαχος και πως ο αραβικός κόσμος είναι κοντά μας.

«Έχουμε κρατήσει στάση αρχής, συνομιλούμε με όλες τις πλευρές, είμαστε αξιόπιστοι σε αυτά που λέμε», σημείωσε και πρόσθεσε πως «διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα, είμαστε υπέρ της νόμιμης άμυνας υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, να είναι αναλογική και να μην οδηγεί σε μόνιμη κλιμάκωση».

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε πως «τηρούμε τις διεθνείς δεσμεύσεις, η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολεμική διένεξη».

Τέλος, σημείωσε πως χρειάζεται ένα πλήρες σχέδιο για την απομάκρυνση πολιτών, ενώ όπως είπε έχουμε σχέδιο ακόμη και για τον αποκλεισμό του εναέριου χώρου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή