ΝΔ: «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» από Μαρινάκη για Καραμανλή και Σαμαρά

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών από το street party στη Ρηγίλλης

Παύλος Μαρινάκης
EUROKINISSI
2'

Η απουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής στη Ρηγίλλης όπως ήταν αναμενόμενο τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η απάντηση Μαρινάκη χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» καθώς περιελάμβανε τόσο «καρφιά» όσο και ουδέτερες αναφορές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη σταθερή θέση που εκφράζεται από το Μέγαρο Μαξίμου σε κάθε διαφοροποίηση των δύο πρώην πρωθυπουργών.

«Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές δεν σχολιάζω, ούτε την ψήφο, ούτε την τοποθέτηση, ούτε μια απόφαση πρώην Προέδρων της παράταξης που ανήκω, και πρώην Πρωθυπουργών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης, με την απάντησή του ωστόσο να περιλαμβάνει και αιχμές.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχα απαντήσει ότι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή, δίνουμε το παρών για να τιμήσουμε την ανώνυμη Νεοδημοκράτισσα και τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη που, διαχρονικά, στήριζαν αυτή την παράταξη, χωρίς να περιμένουν κάποια πολιτική αξιοποίηση, ανιδιοτελώς» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: «Έχω την τιμή να ανήκω σε αυτή την παράταξη από μικρό παιδί και μαζί και με νέους υποστηρικτές της παράταξης, βρέθηκα κι εγώ εκεί, σε μια μεγάλη γιορτή. Η συμμετοχή του κόσμου έδωσε, ουσιαστικά, συνέχεια σε αυτό το οποίο είχαμε πει, γιατί η συμμετοχή ήταν μια συμμετοχή τιμής, αναγνώρισης της προσφοράς ανθρώπων που ποτέ δεν ήθελαν να γίνουν γνωστοί».

Από την απάντηση Μαρινάκη «γαλάζια» στελέχη συμπέραναν ότι η απουσία Καραμανλή και Σαμαρά απευθυνόταν στην «ανώνυμη Νεοδημοκράτισσα και τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη» καθώς μετά από λίγο συμπλήρωσε ότι «η συμμετοχή ήταν μια συμμετοχή τιμής, αναγνώρισης της προσφοράς ανθρώπων που ποτέ δεν ήθελαν να γίνουν γνωστοί» άρα η απουσία έστελνε τα αντίστροφα μηνύματα.

Ο Παύλος Μαρινάκης σε άλλο σημείο της απάντησής του τόνισε ωστόσο ότι Καραμανλής και Σαμαράς τιμήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς ο τελευταίος «αναφέρθηκε σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της Ν.Δ., αλλά και Πρωθυπουργούς της χώρας, προερχόμενους από την Ν.Δ., τιμώντας την ιστορία της παράταξης, που αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της μεταπολιτευτικής Ελλάδος» όπως ανέφερε. 

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή