Μονομαχία στον «πράσινο ήλιο»: Ανδρουλάκης και Δούκας ποντάρουν στο ντιμπέιτ

ΠΑΣΟΚ: Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα συμφωνηθούν οι όροι του ντιμπέιτ

Μονομαχία στον «πράσινο ήλιο»: Ανδρουλάκης και Δούκας ποντάρουν στο ντιμπέιτ
INTIME NEWS
3'

Με πολιτικές ζυμώσεις εξελίσσεται η τρέχουσα εβδομάδα για το ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα και τα μηνύματα που προέκυψαν από την την κυριακάτικη κάλπη και δηλώνουν έτοιμοι για ντιμπέιτ. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα συμφωνηθούν οι όροι, κάτι που πιθανόν να αποδειχτεί πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζει αρχικά.

Στο μεταξύ τα βλέμματα στρέφονται και στους "χαμένους" του πρώτου γύρου. Συναντήσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη (8/10) ο Παύλος Γερουλάνος. Συγκεκριμένα, ο κ. Γερουλάνος στις 11:30 θα συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Λίγη ώρα αργότερα, στις 13:00, ο κ. Γερουλάνος θα συναντηθεί στη Βουλή και με τον Χάρη Δούκα.

Κύκλοι από το περιβάλλον της Νάντιας Γιαννακοπούλου διεμήνυαν ότι η ίδια δεν προτίθεται να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και να ανοίξει τα χαρτιά της μεσοβδόμαδα.

Ανδρουλάκης - Δούκας: Και τώρα οι δυο τους

Χθες τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Χάρης Δούκας παραχώρησαν συνεντεύξεις όπου έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

«Έγινε το πρώτο βήμα, πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να είμαστε ικανοποιημένοι. Η εκστρατεία έγινε με ήθος», τόνισε για την επομένη των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, μου πιστώνει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Αν με τιμήσουν την επόμενη Κυριακή θα κάνω όλες τις απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις», είπε μιλώντας στο Mega.

«Δεν είναι έτσι. Οι πολίτες μας τίμησαν, είμαι πολύ ευχαριστημένος», απάντησε στη δήλωση Δούκα πως το 70% θέλει αλλαγή προέδρου. Ζήτησε παράλληλα σοβαρότητα και όχι λαϊκισμούς.

«Να αποκτήσουμε στο λεκανοπέδιο τη δυναμική της επαρχίας», κάλεσε επιπλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης και επιπροσθέτως δήλωσε θετικός στο ενδεχόμενο ντιμπέιτ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι στοχεύει σε πιο ριζοσπαστική επικοινωνιακή πολιτική, ενώ για το δεύτερο γύρο ζήτησε «σοβαρότητα, ήθος, πολιτικός πολιτισμός».

«Θα αξιοποιηθούν όλοι γιατί πρέπει. Έχουμε χρέος», είπε για τη επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει παζάρι.

Τέλος είπε ότι ο κόσμος κουράστηκε από την ΝΔ, ενώ για τους 300.000 που ψήφισαν είπε ότι είναι πολύ μεγάλο μέγεθος.

Στον αντίποδα επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας, ωστόσο απέφυγε να μιλήσει με νούμερα, όπως το 70% που είπε χθες.

«Οι 5 υποψήφιοι έβαζαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αλλαγή ηγεσίας. Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο. Ο κόσμος επέλεξε εμένα. Το ίδιο θα έλεγα αν έβγαινε ο Παύλος Γερουλάνος» , είπε στο OPEN.

Έκανε λόγο για «ευκαιρία να αποτελέσουμε ξεκάθαρη επιλογή για τη διακυβέρνηση του τόπου».

Αναφέρθηκε πολλές φορές στους υπόλοιπους υποψηφίους που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο εκθειάζοντας την προσφορά τους.

Για το μήνυμα των Αθηναίων που του γύρισαν την πλάτη ο κ .Δούκας είπε: «Κατανοώ τις επισημάνσεις των πολιτών. Έχω δεχθεί τρομακτική επίθεση. Έχω μια εκδικητική κυβέρνηση απέναντι. Δεν έχουν χωνέψει πως στην Αθήνα νικήσαμε τον εκλεκτό τους»

«Δεν αποφασίζουμε για πρόεδρο αλλά για νέο μοντέλο ηγεσίας. Συλλογικό μοντέλο», πρόσθεσε.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ αν χάσει την Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή