ΣΥΡΙΖΑ: Το «θολό» πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

Οι υπογραφές υποστήριξης των υποψηφίων αλλά και τα «Πόθεν Έσχες» αυτών, μαζί με τον τρίτο όρο, αυτόν του σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης, που θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση
Ο Στέφανος Κασσελάκης
INTIME NEWS

Η ώρα της εξέτασης του φακέλου των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. έφτασε και μια πρώτη συζήτηση θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 13:00.

Οι υπογραφές υποστήριξης των υποψηφίων αλλά και τα «Πόθεν Έσχες» αυτών, μαζί με τον τρίτο όρο, αυτόν του σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης, που θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο αποπεμφθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που διεκδικεί την επάνοδό του, απασχόλησε ήδη δύο φορές το πανελλήνιο με την περιουσιακή του κατάσταση: η πρώτη ήταν στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του προηγούμενου Ιουνίου, όταν από την προεκλογική εξέδρα παρουσίασε ένα excel με περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και του Τάιλερ Μακμπεθ. Η δεύτερη, λίγες μέρες μετά, ήταν όταν κατέθεσε τη δήλωση «Πόθεν Έσχες» στις αρμόδιες αρχές της Βουλής - και τώρα είναι η τρίτη με την κατάθεση στα αρμόδια κομματικά όργανα.

Το 15σέλιδο έγγραφο με τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί συνέχεια, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν», του αντίστοιχου εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή στις 30 Ιουνίου. Εδώ ανακύπτουν δύο ερωτήματα:

  • Πρώτον, γιατί ενώ κατέθεσε τα πλήρη στοιχεία στις 30/6 γιατί δεν πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση, δίνοντας ο ίδιος στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του; Πολλώ δε μάλλον που ο Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στην πολιτική ζωή της χώρας μας δηλώνει θιασώτης, μπροστάρης πιο σωστά, της απόλυτης διαφάνειας.
  • Δεύτερον, οι φωτοτυπίες που απέστειλε στην Κουμουνδούρου είναι το σύνολο των σελίδων της αντίστοιχης δήλωσης στη Βουλή;

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, σε σχέση με το 15σέλιδο φωτοτυπημένο έγγραφο που κατέθεσε, προκύπτει, και ένα τρίτο ερώτημα:

  • Η περιουσιακή κατάσταση του Τάιλερ ΜακΜπεθ παρατίθεται ή όχι στο έγγραφο προς την Κουμουνδούρου; Ακούγεται πως στοιχεία για εκείνον δεν υπάρχουν, μολονότι στο excel της Θεσσαλονίκης υπήρχε ενημέρωση για την περιουσία του.