Πολάκης στο Newsbomb.gr: «Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη - Προκαλώ να πάμε σε ντιμπέιτ»

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη και αποκάλυψε αν θα φύγει από το κόμμα σε περίπτωση ήττας του στις εσωκομματικές εκλογές 

«Δεν θα ασχοληθώ με την παραπολιτική που κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, εγώ κατέθεσα το πόθεν έσχες. Αν έρθει να ψηφίσει ο προοδευτικός και ο δημοκρατικός κόσμος, θα εκλεγώ εγώ στην ηγεσία», σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου.

«Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη, ευθύνεται για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε για τον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόσω ο εσωκομματικός «πόλεμος» στο κόμμα δεν λέει να… κοπάσει, ενώ απομένουν κάτι λιγότερο από δύο μήνες για τον α’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου.

«Πλέον, τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους. Πάμε να συγκρουσθούμε επί προγραμματικών θέσεων και όχι παραπολιτικής», επεσήμανε ακόμη, μεταξύ άλλων.

«Δεν θα γαργαλάω συνέχεια τα λάθη, αλλά θα προβάλλω και τα σωστά μας. Σε περίοδο μνημονίων, καλύψαμε υγειονομικά τους ανασφάλιστους. Ήμασταν η κυβέρνηση που μπόρεσε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις, αμφότερες διαπλεκόμενες.

Γίνεται μία ληστεία στην αγορά ενέργειας, την οποία σέρνει η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ. Τα capital controls τα έκανε ο Σόιμπλε για να εκδικηθεί και να εκβιάσει την ελληνική κοινωνία, να βγάλει το τομάρι του Τσίπρα και να το περιτριγυρίζει σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να πειθαρχήσουν όλοι οι λαοί», επεσήμανε ακόμη.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Η κύρωση της σύμβασης για την Αττική Οδό είναι ένα έγκλημα κατά του δημοσίου χρήματος και της ελληνικής κοινωνίας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει φορολογήσει ουσιαστικά τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων», προσέθεσε εν συνεχεία ο Παύλος Πολάκης.

«Θέλω να επανέλθουν οι βασικοί / στρατηγικοί πυλώνες της οικονομίας στον έλεγχο του κράτους, για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ισότητα στην απόλαυση των αγαθών. Αν έρθει να ψηφίσει ο προοδευτικός και ο δημοκρατικός κόσμος, θα εκλεγώ εγώ», υπογράμμισε ακόμη ο βουλευτής Χανίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου.

«Προκαλώ να κάνουμε ντιμπέιτ πριν από το συνέδριο»

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ, τόνισε ότι είναι υπέρ της διαδικασίας, λέγοντας ότι «προκαλώ όλους τους υποψηφίους. Μάλιστα, έθεσα και ημερομηνία στη Σβίγκου για τηλεμαχία πριν από το Συνέδριο».

Πάντως, ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ξανά αξιωματική αντιπολίτευση και «δεν θα διαλυθούμε». Μάλιστα, σημείωσε ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη προέδρου δεν θα αποχωρήσει από το κόμμα. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας πει ο Στέφανος Κασσελάκης τι θα κάνει, όμως»...

Μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί οι φάκελοι τεσσάρων υποψηφίων και συγκεκριμένα από τους: Παύλο Πολάκη, Νικόλα Φαραντούρη και Απόστολο Γκλέτσο. Ο φάκελος του Στέφανου Κασσελάκη κατατέθηκε από τη Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ, ο Σωκράτης Φάμελλος αναμένεται να καταθέσει αύριο (09/10) και τον δικό του.

Πάντως, σήμερα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία. Βασικό θέμα θα είναι η απόφαση της πρόσφατης Κεντρικής Επιτροπής, που άλλαξε τις ημερομηνίες για την εκλογή των συνέδρων και της διεξαγωγής του Συνεδρίου, καθώς και διαδικαστικά ζητήματα στον δρόμο προς την εκλογή αρχηγού.

Σχετικές ειδήσεις