Μαρινάκης: «Η Ιστορία θα δείξει αν το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική»

«Το έδαφος για λαϊκισμό παραμένει πρόσφορο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης μεταξύ άλλων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε στην ΕΡΤ για τις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και τόνισε τη σημασία των εσωτερικών διεργασιών των κομμάτων για την ενίσχυση του πολιτικού συστήματος.

Ο Παύλος Μαρινάκης αρχικά επεσήμανε τη θετική επίδραση κάθε εσωκομματικής διαδικασίας στο δημοκρατικό σύστημα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κάθε εσωκομματική διαδικασία, κάθε ανοιχτή διαδικασία είναι κάτι πολύ θετικό για το πολίτευμά μας, για το πολιτικό μας σύστημα, αλλά τη χαιρετίζουμε.»

Στη συνέχεια, αναφορικά με τη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Από κει και πέρα όμως, δεν είναι αμελητέο. Δεν είναι αμελητέα καμία συμμετοχή όταν οι συμπολίτες μας, τα μέλη ενός κόμματος, είτε παλιά είτε νέα, συμμετέχουν στη διαδικασία, αυτό μόνο θετικά μπορούμε να το δούμε.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις προκλήσεις που έχει μπροστά του το ΠΑΣΟΚ για να καταστεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική δύναμη: «Ως προς το αν θα αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ μια αξιόπιστη εναλλακτική, αυτό θα το δείξει η ιστορία των επόμενων περίπου 3 ετών.»

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των κοστολογημένων προεκλογικών προγραμμάτων, που προβλέπεται εκ του νόμου: «Δεν μπορείς να μιλάς στον αέρα. Μπορείς βασικά, αλλά αξιολόγησε πλέον και με βάση και την επίσημη κοστολόγηση και με βάση και το τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και με το νέο μεσοπρόθεσμο.»

«Το έδαφος για λαϊκισμό παραμένει πρόσφορο»

Σχολιάζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην απογοήτευση των πολιτών και στο έδαφος που δημιουργεί για τον λαϊκισμό: «Το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς μαξιμαλιστικά, ειδικά όταν είσαι στην αντιπολίτευση. Και πολλές φορές, επειδή υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα προβλήματα υπαρκτά, δεν είπαμε ποτέ. Τα λύσαμε όλα πάνω σε ένα έδαφος έτσι πρόσφορο για λαϊκισμό, που είναι ένα έδαφος μιας ακόμα απογοήτευσης των πολιτών.»

Τόνισε επίσης ότι τα πολιτικά κόμματα συχνά υπόσχονται αυξήσεις και παροχές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη δημοσιονομική πραγματικότητα:«Το πιο εύκολο πράγμα για ένα πολιτικό κόμμα είναι να τάξει περισσότερα. Να πει ότι θα αυξήσει.»

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τη σημασία της αξιολόγησης των πολιτικών προτάσεων με βάση τα πραγματικά δεδομένα: «Θα έρθουμε όλοι με τα προγράμματά μας και όταν έρθει εκείνη η ώρα, ο κόσμος θα αξιολογήσει όχι τα λόγια.» Επισήμανε ότι οι πολίτες θα συγκρίνουν τα λόγια με την πραγματικότητα και θα κρίνουν τα κόμματα βάσει της συνέπειας και της κοστολόγησης των προτάσεών τους:«Έτσι θα μπορέσει να συγκρίνει τα λόγια με την πραγματικότητα.»

«Η κυβέρνηση προχωρά με συγκεκριμένα μέτρα»

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σαφή στόχο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων, όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ο φόρος υγείας για τα παιδιά έως 18 ετών: «Θα μειωθούν περαιτέρω 12 φόροι. Αυτό αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Πόσο σημαντικό είναι;»

Τέλος, υπογράμμισε τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ και την ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας: «Θα μειώσουμε κι άλλο το χρέος μας ως προς το ΑΕΠ. Είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα βρέθηκε στα μνημόνια.»