Πάνε το εξώδικο Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή - Έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο

Ραγδαίες εξελίξεις και... «μύλος» πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, με νέα σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητηθεί το εξώδικο Κασσελάκη.

Όπως απάντησε η Πολιτική Γραμματεία στον Στέφανο Κασσελάκη: «Το εξώδικο επιστρέφεται και θα ενημερωθούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,που θα πρέπει να κρίνει την στάση της και πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Όπως ανακοινώθηκε, άμεσα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ τα πόθεν έσχες.

Ωστόσο ήδη υπάρχουν διαφωνίες για τη σύγκληση, από τους Τζάκρη, Ρήγα, Δούρου, και Πολάκη. Εξ αυτών, μόνο η πρώτη καταψήφισε την πολιτική απόφαση και οι άλλοι τρεις είπαν όχι μόνο στην Κεντρική Επιτροπή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε. · Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη. · Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε».

Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα. Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου».

Θέμα διαγραφής από τους «87»

Το θέμα της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να τέθηκε νωρίτερα από την πλευρά των «87», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε το ζήτημα στο τραπέζι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ζητώντας, παράλληλα την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής. Το ίδιο έπραξε και ο Κώστας Ζαχαριάδης λίγο αργότερα.

Όπως ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη:

«Έθεσα το ερώτημα αν η Θεοδώρα Τζάκρη είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε τον φάκελο στην κεντρική επιτροπή. Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε κάπου η υπογραφή του και την ώρα που συνεργάτες του μιλούσαν για τον κ. Κασσελακη ως Πρόεδρο. Σήμερα στο εξώδικο, υπογράφει ως Πρόεδρος του κόμματος αλλά πιο μέσα λέει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα, άρα είναι υποψήφιος πρόεδρος. Το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της πολιτικής γραμματείας και στα μέλη της κεντρικής επιτροπής που οφείλουν με το παραλάβουν από το κόμμα όλα τα μέλη της κεντρικής επιτροπής.

Να γίνει έκτακτη σύγκληση της κεντρικής επιτροπής με θέμα του πώς απαντάμε σε αυτό. Αν ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη είμαι με αίτημα διαγραφής προς την κεντρική επιτροπή. Ο κύριος Κασσελάκης έδειξε για άλλη μία φορά ότι φοβάται την προσφυγή στη βάση.

Τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή κίνηση: Πρώην πρόεδρος κόμματος του οποίου φιλοδοξει να ηγηθεί εκ νέου, να απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για όλο του το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει ουδέποτε συμβεί κάτι αντίστοιχο και είναι πρωτοφανές. Με την εκτίμησή μου ότι ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα λόγω του φόβου απορώ γιατί δεν πάει την εξώδικη διαμαρτυρία στην εφημερίδα αλλά στέλνει την εξώδικη διαμαρτυρία στα μέλη της πολιτικής γραμματείας και της κεντρικής επιτροπής. Παρακάλεσα την Θ.Τζάκρη να απαντήσει αυτά τα ερωτήματα η οποία μου είπε "δεν σου απαντώ".

Ο Παύλος Πολάκης από την πλευρά του αντιτίθεται σε αυτό, λέγοντας ότι θα πρέπει η Όλγα Γεροβασίλη «να αποσύρει το απαράδεκτο εξώδικο και να αφήσει τις κακομοιριές».

Παράλληλα, την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου για την διαρροή στο Τύπο του Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελακη, ζήτησε η Θεοδώρα Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία.

Αναφέρεται σχετικά:

«Η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όφειλε να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Στέφανου Κασσελάκη μέχρι να ανέβουν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους στον SYRIZA.GR.

Αιτούμαι για τον λόγο αυτό την άμεση παραίτησή της. Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός. Θέλω να με ενημερώσετε τώρα σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς. Και αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι επιτρέπεται μόνο για την ύπαρξη αντικειμενικού κωλύματος συντρόφων ή συντροφισσών που δεν μπορούν για οποιονδήποτε λόγο να προσέλθουν αυτοπροσώπως.

Καταθέτω συγκεκριμένη συμβολή τροπολογιών προκειμένου το σχέδιο πολιτικής απόφασης να εναρμονίζεται με τις αποφάσεις και το κεκτημένο των συνεδρίων του 2022 και του 2023».

Σχετικές ειδήσεις