ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι εναντίον όλων - «Πυρά» μεταξύ Κασσελάκη και «87» - Τον «σέρνουν» στην Κεντρική Επιτροπή

Σε ολική ρήξη ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από το εξώδικο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ΠΓ και ΚΕ του κόμματος, με τους «87» να απαντούν θέτωντας αίτημα διαγραφής του - Το Σάββατο η μέρα της κρίσης στην Κουμουνδούρου

Εκτός ορίων βρίσκεται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με τον «εμφύλιο», ανάμεσα στους «87» και τον Στέφανο Κασσελάκη, να φτάνει σήμερα στην κορύφωσή του καθώς η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε θέμα διαγραφής του προέδρου του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Είχε προηγηθεί το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας το κόμμα ότι παραβίασε τα προσωπικά του δεδομένα και ζητώντας την παραίτηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου.

Μάλιστα, η βουλευτής και πρώην υπουργός, ζήτησε παράλληλα την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής ενώ το ίδιο έπραξε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, μετά από λίγο, αλλά και ο Θανασης Θεοχαρόπουλος.

Στο στρατόπεδο Κασσελάκη, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε κι εκείνη τη παραίτηση της κυρίας Σβίγκου, καθώς τη θεωρεί υπεύθυνη για τα πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων και την διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων.

Η συνεδρίαση της ΠΓ ολοκληρώθηκε λίγο πριν της 5 το απόγευμα της Τρίτης. Όπως απάντησε η Πολιτική Γραμματεία στον Στέφανο Κασσελάκη: «Το εξώδικο επιστρέφεται και θα ενημερωθούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,που θα πρέπει να κρίνει την στάση της και πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12/10.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

  • Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.
    Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.
  • Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν ο,τιδήποτε». Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου.

Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η αποστολή εξώδικου από το Στέφανο Κασσελάκη και το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες διαγραφής του από το κόμμα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κ.Ε για απόρριψη της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, καθώς όπως υποστήριξε « εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης », ενώ τον κατηγόρησε ότι « δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις ».

Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αίτημα διαγραφής.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως « δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Στέφανο Κασσελάκη να διαλύσει το ΣΥΡΙΖΑ « , σχολιάζοντας ότι « ποτέ κανείς δεν έχει στείλει εξώδικο σε κόμμα που θέλει να ηγηθεί».

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε και αυτός να συγκληθεί η Κ.Ε. γιατί « η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής εκφεύγει της αρμοδιότητας της Π.Γ. ».

«Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, ανήκουν αποκλειστικά στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του» τόνισε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Κ.Ε. είχε βάλει ως προϋπόθεση τον σεβασμό των συλλογικών οργάνων, υπογραμμίζοντας ότι απεστάλη από τον Στέφανο Κασσελάκη εξώδικο στα συλλογικά όργανα και μάλιστα, με την ιδιότητα του προέδρου. Ζήτησε, και αυτός, να συγκληθεί η Κ.Ε. και να αποφασίσει τα περαιτέρω.

Ωστόσο υπήρξαν, διαφωνίες για τη σύγκληση, από τους Τζάκρη, Ρήγα, Δούρου, και Πολάκη. Εξ αυτών, μόνο η πρώτη καταψήφισε την πολιτική απόφαση και οι άλλοι τρεις είπαν όχι μόνο στην Κεντρική Επιτροπή.

Πολάκης: «Όχι» σε διαγραφή Κασσελάκη - Να αποσύρει το απαράδεκτο εξώδικο

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, πάρα το γεγονός ότι ξεκαθάρισε πως είναι εναντίον της διαγραφής του από το κόμμα.

«Απαιτώ το πόθεν έσχες μου να δημοσιοποιηθεί σήμερα. Καλώ τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο. Καλώ όλους τους υποψήφιους να κάνουμε ένα ραντεβού, για να ορίσουμε ημερομηνίες ντιμπέιτ, να μπούμε σε προεκλογική διαδικασία με ομόνοια και πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε κατά την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Νωρίτερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Χανίων στo Newsbomb.gr , τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ξανά αξιωματική αντιπολίτευση και «δεν θα διαλυθούμε». Μάλιστα, σημείωσε ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη Προέδρου, δεν θα αποχωρήσει από το κόμμα. «Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ας μας πει ο Στέφανος Κασσελάκης τι θα κάνει, όμως», κατέληξε.

«Μαλλιά κουβάρια» ο ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι εναντίον... όλων

Σε κάθε περίπτωση οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αποτελεί ένα «καζάνι που βράζει» με τα συντροφικά... μαχαιρώματα να μην έχουν τέλος. Ενδεικτικά είναι τα πυρά που εξαπολύουν στελέχη κατά του Στέφανου Κασσελάκη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει καμία σχέση όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Από την άλλη πλευρά η κυριά Τζάκρη υπογράμμισε πως η ίδια προχώρησε σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση απέναντι στα στελέχη που κατηγορούσαν τον Στέφανο Κασσελάκη για bullying.

Ο Σωκράτης Φάμελλος από την πλευρά του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς στράφηκε κι εκείνος εναντίον του κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι «δεν ήταν συνεπής πολιτικά και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί του».

Σχετικές ειδήσεις