«Θα γίνει η συνάντηση» λέει ο Πολάκης - «Θα πάω» είπε ο Κασσελάκης», «όχι» από Φάμελλο - Φαραντούρη

Προσπάθεια στο παρά πέντε από τον Πολάκη για να γίνει η συνάντηση των πέντε.
EUROKINISSI.

Με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει, αύριο στις 12.30 μ.μ. θα γίνει η συνάντηση στα γραφεία της Κουμουνδούρου των υποψηφίων προέδρων στις εκλογές του Σύριζα, επιμένει ο Παύλος Πολάκης παρά τις πληροφορίες περί του αντιθέτου. «Ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος θα συμμετάσχουν μέσω ZOOM το οποίο θα είναι διαθέσιμο αύριο από τις 12.00, λογω του ότι ο ένας είναι Γαλλία και ο άλλος στην Κύπρο. Στη συνάντηση με βάση τη συνεννόηση που έχει γίνει θα είναι παρόντες η Ράνια Σβίγκου γραμματέας του κόμματος, ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της ΚΟ και ο Θάνος Μωραΐτης ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας! Εκεί είναι προφανές πως θα τεθούν ΟΛΑ τα ζητήματα που έχουν ανακύψει προκειμένου μέσα από συζήτηση, αντιπαράθεση και σύνθεση να υπάρξει μια ομαλή πορεία προς τις εκλογές. Μια πορεία που θα ανακόψει την εικόνα ρευστοποίησης που δημιουργούν τόσο τα απαράδεκτα εξώδικα όσο και οι απειλές για διάγραφες ή αποκλεισμούς υποψηφιότητας!!ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Όποιος υπονομεύσει με την απουσία του αυτή τη συνάντηση ,είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ μικρό που θα ασχολείται με τα δικαιώματα και μόνο, είτε θέλει ένα ΣΥΡΙΖΑ πάλι μικρό που θα ψάχνεται να κολλήσει σε κάποιο «κεντροαριστερό» σενάριο !ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!Θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιωματική αντιπολίτευση και κυβερνώσα δύναμη! Γι’ αυτό πήρα την πρωτοβουλία και αύριο θα είμαι εκεί !!
Υγ .Τα γραφώ αυτά γιατι παρα τη συμφωνια που εγινε ,συνεχιζουν υπουλα καποιοι να προσπαθουν να ακυρωσουν την αυριανη συναντηση για να υπηρετησουν ιδιοτελη σχεδια!!ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΡΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Σωκράτης Φάμελλος -που είναι θετικός επί της αρχής- θα συμμετείχε σε μια τέτοια σύσκεψη μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η σύγκλιση της θα γίνονταν υπό την αιγίδα του κόμματος. Δηλαδή, του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Παππά και της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνιας Σβίγκου.

Όμως, όσο είναι ενεργό το εξώδικο από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί - επομένως ο Θεσσαλονικιός υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, δεν θα πάρει μέρος σε καμία συνάντηση που δεν θα έχει τη σφραγίδα των κομματικών οργάνων. Το εξώδικο Κασσελάκη αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και για τη συμμετοχή του Νίκου Φαραντούρη, στην παραπάνω σύσκεψη. Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είνα ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως δήλωσε «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά.

Εξώδικα, απειλές εισαγγελών, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής». Ο Απόστολος Γκλέτσος βρίσκεται στην Κύπρο, όπου έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά δηλώνει πρόθυμος να μετέχει στη συνάντηση, καταδικάζοντας με έντονο τρόπο το εξώδικο Κασσελάκη.

Όσο για τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «ναι» στην πρόταση Πολάκη. Μάλιστα, εμφανίζεται διατεθειμένος -σύμφωνα με συνεργάτες του- να αποσύρει το εξώδικο, αν η Κουμουνδούρου ξεκινήσει άμεσα πειθαρχικό έλεγχο για τη διαρροή στοιχείων του πόθεν έσχες του. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποδέχεται αυτή την κατηγορία, επιστρέφοντας τη στον Στέφανο Κασσελάκη.

Νωρίτερα, πρωτοβουλία προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση πριν καν το Συνέδριο, ανέλαβε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Παύλος Πολάκης. «Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστουν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών, που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί μια σειρά από θέματα!», δήλωσε -εκ νέου- στο Περιστύλιο της Βουλής, ο χανιώτης βουλευτής.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως οι «Φαραντουρης Γκλέτσος, δηλωσαν ότι θα παραστούν και σαν θεσμικοί εγγυητές της συνάντησης και ο Ν. Παππας και η Ράνια Σβίγκου και έχουν ενημερωθεί ο κ. Φάμελλος και Κασσελάκης! Περιμενω Να ανταποκριθούν σε αυτή την συνάντηση για να χαράξουμε διαφορετική πορεία από τις τελευταίες μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Προσέθεσε σε συνομιλία με δημοσιογράφους ότι πήρα αυτή την πρωτοβουλία ο ίδιος διότι όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του 50. Σε ερώτηση αν θα είναι ο Κασσελάκης, είπε: “Θα δείξει. Δική του ευθύνη”.