«Παρέλαση» από το «κόμμα Κασσελάκη» μετά το «ναυάγιο» της συνάντησης των «πέντε»

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο

«Παρέλαση» από το «κόμμα Κασσελάκη» μετά το «ναυάγιο» της συνάντησης των «πέντε»
Eurokinissi
5'

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των πέντε υποψήφιων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το εξώδικο που απέστειλε προς το τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής ο Στέφανος Κασσελάκης, αποτελεί πρόκληση για ολόκληρο το κόμμα.

Αυτό κατέστη απολύτως σαφές όχι μόνο από την άρνηση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Φαραντούρη και Απόστολου Γκλέτσου να λάβουν μέρος στη συνάντηση, αλλά και από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε από τον έκπτωτο πρόεδρο να το πάρει πίσω, καλώντας τον, μάλιστα, σε συνάντηση.

Την ίδια στιγμή, λίγο φαίνεται πως τα παραπάνω απασχολούν τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς χθες, στη Νέα Σμύρνη, προχώρησε σε επίδειξη του «δικού του» κόμματος, με την παρουσία αρκετών βουλευτών και στελεχών, πυροδοτώντας σενάρια για την επόμενη μέρα.

«Παρέλαση» από το «κόμμα Κασσελάκη»

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσαν τον Στέφανο Κασσελάκη, χθες, στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου ο έκπτωτος πρόεδρος συνέχισε την «εκστρατεία της εστίασης», συναντώντας οπαδούς του σε καφέ της πόλης των Νοτίων Προαστίων.

Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Σαρακιώτης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώτα Πούλου, Κυριακή Μάλαμα και Γιώργος Γαβρίλος, ακολούθησαν τον εκλεκτό τους. Αν σε αυτούς προστεθούν οι Πέτρος Παππάς, Νίνα Κασιμάτη, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελος Αποστολάκης, τότε γίνεται αντιληπτό ότι το «κόμμα Κασσελάκη», διαθέτει μια ολόκληρη Κοινοβουλευτική Ομάδα και έναν επιπλέον βουλευτή.

Η χθεσινή κινητοποίηση, ήταν ένα σαφές μήνυμα που θέλησε να στείλει προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ειδικά αυτές τις μέρες, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αντιμέτωπος με πιθανά κατασταλτικά μέτρα εναντίον του.

Μάλιστα, ορισμένα στελέχη της Κουμουνδούρου, σχολίαζαν ότι πρόκειται για «πρόβα» από τα προσεχώς, δηλαδή από την πιθανότητα να δημιουργηθεί κόμμα από τον τέως πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζουν πως το σενάριο αυτό ήταν ανοιχτό τις πρώτες ημέρες μετά την έκπτωσή του από την ηγεσία. Μάλιστα, σημειώνουν ότι ο Παύλος Πολάκης είχε μιλήσει δημόσια για αυτό το σχέδιο Κασσελάκη, αναφέροντας πως δεν προχώρησε, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών που συγκέντρωνε σε δημοσκόπηση που ζήτησε.

Τίποτα από όλα αυτά δεν διαψεύστηκε εκείνες τις ημέρες. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πραγματοποιηθεί και σύσκεψη με την παρουσία 11 βουλευτών – χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν πρόκειται για τους ίδιους που τον στηρίζουν σήμερα ή συμμετείχαν και άλλοι, που τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί.

Το «ναυάγιο» της συνάντησης των «πέντε»

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Παύλος Πολάκης, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση πριν καν το Συνέδριο.

Ο Χανιώτης υποψήφιος πρόεδρος, ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση και των πέντε διεκδικητών της ηγεσίας. «Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών, που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί μια σειρά από θέματα!», δήλωσε στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Κρητικός βουλευτής.

Ο Σωκράτης Φάμελλος -που είναι θετικός επί της αρχής- θα συμμετείχε σε μια τέτοια σύσκεψη μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η σύγκλιση της θα γίνονταν υπό την αιγίδα του κόμματος. Δηλαδή, του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Παππά και της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνιας Σβίγκου.

Όμως, όσο είναι ενεργό το εξώδικο από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί - επομένως ο Θεσσαλονικιός υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, δεν θα πάρει μέρος σε καμία συνάντηση που δεν θα έχει τη σφραγίδα των κομματικών οργάνων.

Το εξώδικο Κασσελάκη αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και για τη συμμετοχή του Νίκου Φαραντούρη, στην παραπάνω σύσκεψη. Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως δήλωσε «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελών, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Απόστολος Γκλέτσος, που βρίσκεται στην Κύπρο, όπου έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, δήλωσε πως «είναι σαφές ότι αν ο κ Κασσελακης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του... Ντροπή μόνο».

Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ προς Κασσελάκη: Πάρε πίσω το εξώδικο – Τον καλεί σε συνάντηση

Όπως είναι λογικό, το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης προς την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκαλεί κλυδωνισμό σε ολόκληρο το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η Επιτροπή Δεοντολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφάσισε να ζητήσει από τον έκπτωτο πρόεδρο να αποσύρει την εξώδικη διαμαρτυρία προς το κόμμα και μάλιστα, άμεσα. Μάλιστα, αναμένεται να του στείλει και επιστολή, μέσω της οποίας θα τον καλεί σε συνάντηση.

Αντίθετα, παρά τις φήμες που διακινούνται συντονισμένα από διάφορα κέντρα, δεν απορρίφθηκε η προσφυγή του σκηνοθέτη και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Μουμουλίδη, εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη.

Αποφάσισε να μη το συζητήσει το θέμα και να το αφήσει για το απώτερο μέλλον, καθώς έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να εμπλακεί στην εσωκομματική αντιπαράθεση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή