ΣΥΡΙΖΑ: Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση των στοιχημάτων; Οι εκλογές και η διαγραφή Κασσελάκη

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ενώπιον μιας ακόμη διάσπασης μια κίνηση που... δείχνει πολλά αλλάζει τον χάρτη στην Κουμουνδούρου

Έχει περάσει ένας χρόνος (και πλέον) από την ημέρα που η «λαίλαπα» Κασσελάκη σάρωσε τα πάντα στην Κουμουνδούρου και η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου ίσως ρίξει τους τίτλους τέλους του έκπτωτου προέδρου από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες, μιας και δεν έχει πλέον και ιδιαίτερες συμπάθειες στο κόμμα ο εξ Αμερικής Στέφανος, ωστόσο μια κίνηση των στοιχηματικών εταιρειών στην αρχή της εβδομάδας που διανύουμε ίσως φανερώνει μια μεγαλύτερη εικόνα για τα προσεχώς του ΣΥΡΙΖΑ που απομακρύνει εκτός του Κασσελάκη και τις... κάλπες!

Και εξηγούμαστε...

Κάθε στοιχηματική εταιρεία για να δώσει τις αποδόσεις στους παίκτες λαμβάνει ορισμένες συνιστώσες και δεδομένα υπόψιν. Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς τις δημοσκοπήσεις, τα δημοσιεύματα, τις συνεντεύξεις και πάει λέγοντας.

Ωστόσο ξαφνικά οι στοιχηματικές εταιρείες αποφάσισαν να αποσύρουν κάθε στοίχημα. Ξέρουν κάτι παραπάνω; Μάλλον ναι...

Γιατί η πρόταση για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται πως δεν ήταν κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά έχει σάρκα και... οστά και δεν αποκλείεται το προσεχές Σάββατο η θητεία του έκπτωτου στην Κουμουνδούρου να λάβει τέλος.

Και οι εκλογές;

Θα γίνουν εκλογές χωρίς το μεγάλο... φαβορί; Η απάντηση είναι όχι!

Για τον απλό λόγο πως κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υποβάλει τη βάση του κόμματος σε νέες κάλπες, κάτι το οποίο προσπαθούσαν να αποφύγουν άπαντες εκτός από τον macho Στέφανο, που ωρυόταν διαρκώς «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», ως άλλος μονομάχος στο Κολοσσαίο. Μόνο που όποιος σήκωνε το γάντι ξαφνικά γινόταν προδότης και... κουκουλοφόρος!

Οπότε, οι φωνές της λογικής, αν και εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης πάρει την άγουσα από την Κουμουνδούρου, δεν θα βάλουν το κόμμα ξανά σε διλήμματα.

Θα κάτσουν προφανώς με ηρεμία και θα αναδείξουν με κοινή απόφαση τον επόμενο πρόεδρο, αποφεύγοντας μια νέα πόλωση, από αυτές που ειδικεύεται ο Στέφανος.

Τραβηγμένο σενάριο; Μπορεί. Πάντως όπου υπάρχει στοιχηματισμός υπάρχει και... καπνός!