ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση Πολάκη – Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου

Τετ-α-τετ Παύλου Πολάκη – Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, μετά το «ναυάγιο» στην πραγματοποίηση συνάντησης των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Νίκος Ραζής.

Στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου, εκεί όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, πραγματοποιείται η συνάντηση του Παύλου Πολάκη, με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη του παρουσία στα γραφεία του κόμματος μετά την ανατροπή του, ανέβηκε με τα πόδια, πέρασε από τα γραφεία και είχε έναν τυπικό χαιρετισμό με τους εργαζόμενους και τα στελέχη, ακόμα και με τον Αλέκο Φλαμπουράρη - στον οποίο απευθύνθηκε στον πληθυντικό.

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Παύλος Πολάκης, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση πριν καν το Συνέδριο.

Ο Χανιώτης υποψήφιος πρόεδρος, ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση και των πέντε διεκδικητών της ηγεσίας. «Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στη 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες του προεκλογικού αγώνα για να επιτευχθεί ομαλότητα και ηρεμία στις συνθήκες διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, να οριστούν οι ημερομηνίες των τηλεμαχιών, που πρόκειται να γίνουν και να ξεκαθαριστεί μια σειρά από θέματα!», δήλωσε στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Κρητικός βουλευτής.

Ο Σωκράτης Φάμελλος -που είναι θετικός επί της αρχής- θα συμμετείχε σε μια τέτοια σύσκεψη μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η σύγκλιση της θα γίνονταν υπό την αιγίδα του κόμματος. Δηλαδή, του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκου Παππά και της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνιας Σβίγκου.

Όμως, όσο είναι ενεργό το εξώδικο από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί - επομένως ο Θεσσαλονικιός υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, δεν θα πάρει μέρος σε καμία συνάντηση που δεν θα έχει τη σφραγίδα των κομματικών οργάνων.

Το εξώδικο Κασσελάκη αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και για τη συμμετοχή του Νίκου Φαραντούρη, στην παραπάνω σύσκεψη. Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανοικτός σε συζήτηση, αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως δήλωσε «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελών, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Απόστολος Γκλέτσος, που βρίσκεται στην Κύπρο, όπου έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις, δήλωσε πως «είναι σαφές ότι αν ο κ Κασσελακης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του... Ντροπή μόνο».