Τι λέει η κυβέρνηση για τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Ευνοεί η όχι τη ΝΔ;

Κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λέει η κυβέρνηση για τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Ευνοεί η όχι τη ΝΔ;
3'

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, κι αν τη Νέα Δημοκρατία την ικανοποιεί αυτή η κατάσταση, προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα ποσοστά της, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε:

«Το αν θα πετύχουμε τον στόχο μας στις εκλογές του 2027, θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα μας, ως προς την υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο εκλεγήκαμε το 2023. Η αποτελεσματικότητα δε, του 2023, είναι νομίζω το βασικό κριτήριο του αποτελέσματος του 2027. Άρα είναι αυτό που λέμε στο χέρι μας. Έχουμε πάρα πολλά προβλήματα να λύσουμε ακόμα, αλλά θεωρώ ότι έχουμε έναν απολογισμό, ο οποίος δείχνει αξιοπιστία και μια σημαντική πρόοδο. Είναι δεδομένο ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός, θα τον διαβούμε μαζί με τους πολίτες, θα υλοποιήσουμε πλήρως και όλα τα υπόλοιπα που λέει το πρόγραμμά μας και θα έρθει η στιγμή που θα αξιολογηθούμε, αυστηρά, προφανώς, από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ως προς το ΠΑΣΟΚ. Σε λίγες μέρες έχουνε τον δεύτερο γύρο των εκλογών τους, είναι μια εσωκομματική διαδικασία, δεν παρεμβαίνουμε, δεν εκφράζουμε άποψη. Σημαντικό, για μένα, το αποτέλεσμα, πιο σημαντική η πορεία και του ΠΑΣΟΚ, από την Δευτέρα να δούμε αν θα διατυπώσει μια κοστολογημένη εναλλακτική, χωρίς τη λογική που είχε μέχρι σήμερα, δυστυχώς, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, μιμούμενο τον ΣΥΡΙΖΑ, του όχι σε όλα, της καταψήφισης εμβληματικών νομοσχεδίων που θα έπρεπε να ενώνουν τους βουλευτές μας και το πολιτικό σύστημα συνολικά, όπως τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, όπως η επιστολική ψήφος, η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου, ανακαίνιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Τώρα, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πάλι είναι πολύ λάθος και θεσμικά και πολιτικά να σχολιάζουμε την κατάσταση αυτή. Μια συζήτηση που αφορά ένα άλλο κόμμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι όλα αυτά που ζούμε είναι τυχαία. Προφανώς είναι αποτέλεσμα όλων αυτών που ζήσαμε ως χώρα, τα προηγούμενα χρόνια. Βλέπουμε τους ίδιους να πέφτουνε και σε παγίδες που προσπάθησαν να στήσουν, με τα διάφορα ψέματα που ακούσαμε, με όλες αυτούς τους ισχυρισμούς για το Πόθεν Έσχες, με συκοφαντίες για προσωπικά δεδομένα.

Σε καμία όμως περίπτωση, όλο αυτό δεν κάνει καλό σε κανέναν, πριν και πάνω από όλα στους ίδιους - εκείνοι ξέρουν βέβαια για το κόμμα τους καλύτερα από εμάς- στη χώρα, στο να έχει η χώρα αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε στην κυβέρνηση κάνει καλό, ούτε στο πολιτικό σύστημα κάνει καλό. Μακάρι κάποια στιγμή ένα από όλα αυτά τα κόμματα να καταφέρει να συμπεριφερθεί ως ένα σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, για αυτά που θεωρεί ότι κάνει λάθος, αλλά κάθε φορά να καταλήγει σε μια συγκεκριμένη αντιπρόταση, που μπορούμε να την μετρήσουμε, να καταλάβουμε αν οδηγεί κάπου. Μέχρι τότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις με έντονο προβληματισμό και περιμένουμε».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή