Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στηρίζει Δούκα ο Νίκος Παπανδρέου

Ο Νίκος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα λέγοντας πως ανάμεσα στη στασιμότητα και την αλλαγή επιλέγει τη  δεύτερη 
Φωτ.: Χάρης Γκίκας

Μετά την στήριξη του στον Παύλο Γερουλάνο για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου εξέφρασε την στήριξή του στον Χάρη Δούκα για το β΄γύρο.

Όπως ανέφερε η πλευρά του Χάρη Δούκα σε παρέμβαση υπέρ της υποψηφιότητας του Χάρη Δούκα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε σήμερα, με άρθρο του στην Καθημερινή, ο Νίκος Παπανδρέου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ανάμεσα στη στασιμότητα και στην αλλαγή επιλέγει το δεύτερο:

«Ο Χάρης Δούκας φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πνεύμα των καιρών και την αναγκαιότητα για ανάληψη άμεσης πολιτικής δράσης για την αμφίπλευρη διεύρυνση της Παράταξης και τη σύνδεσή της με τις παραγωγικές τάξεις, την Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία».

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Η σημερινή ηγεσία μετείχε σε πολλές εκλογικές διαδικασίες και είχε πολλαπλές ευκαιρίες να δείξει τις αρετές της. Προσωπικά, για όλους τους λόγους που προανέφερα, δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει άλλος χρόνος.

Από την άλλη πλευρά, ο Χάρης Δούκας φαίνεται να έχει αντιληφθεί το πνεύμα των καιρών και την αναγκαιότητα για ανάληψη άμεσης πολιτικής δράσης για την αμφίπλευρη διεύρυνση της Παράταξης και τη σύνδεσή της με τις παραγωγικές τάξεις, την Αυτοδιοίκηση και την Κοινωνία. Φαίνεται να έχει αντιληφθεί το μήνυμα της πρώτης κάλπης.

Εχουμε, λοιπόν, την επιλογή να δώσουμε μια δεύτερη –ή, τολμώ να πω, και τρίτη– ευκαιρία σε μια ηγεσία που σπατάλησε κρίσιμο πολιτικό χρόνο και κρίθηκε για αυτό. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να δώσουμε μια πρώτη ευκαιρία σε έναν νέο πολιτικό να υπηρετήσει ένα νέο πολιτικό υπόδειγμα. Αυτό είναι ένα κεντρικό δίλημμα της προσεχούς Κυριακής.

Ανάμεσα στη στασιμότητα και την Αλλαγή, προσωπικά, συνήθως επιλέγω το δεύτερο. Αλλαγή. Βλέπετε, οι συνθήκες καθιστούν το αίτημα για άμεση και ριζοσπαστική αλλαγή του ΠΑΣΟΚ πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μετά από αυτά ο Χάρης Δούκας έκανε το δικό του κάλεσμα στον Νίκο Παπανδρέου: