Κασσελάκης εκτός τόπου και χρόνου - Προκλητικές δηλώσεις και αμετροέπεια απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να τον οδηγήσει εκτός προεκλογικής «κούρσας».
INTIME.

Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς στη συνέντευξη που παραχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον ΑΝΤ1, παρουσίασε τον εαυτό του ως τον σίγουρο νικητή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να «τορπιλίσει».

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα του, επικαλούνταν διαρκώς τη βάση. Εκείνη, δηλαδή, στην οποία φοβήθηκε να προσφύγει όταν αμφισβητήθηκε ανοιχτά από τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα και την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που ηγούνταν.

Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του - που ταιριάζει περισσότερο σε θυμωμένο «γαλαζοαίματο» και όχι σε διεκδικητή της ηγεσίας ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος - είναι πολύ πιθανό, πλέον, να τον στείλει εκτός προεκλογικής «κούρσας».

Πάρα ταύτα, εκείνος επιμένει ότι «θα τα αλλάξει όλα» και πως θα προχωρήσει στις καταστατικές αλλαγές που ήθελε να κάνει πριν την ανατροπή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση είναι πως από την Επιτροπή Καταστατικού - την οποία ήλεγχε απόλυτα - δεν πέρασαν οι σαρωτικές αλλαγές που θα τον μετέτρεπαν σε «μονάρχη». Αλλά από ό,τι φαίνεται, θέλει να τις επαναφέρει.

Παράλληλα, μιλώντας για τον εαυτό του πάντα, δείχνοντας να αγνοεί κάθε συλλογική διαδικασία και απόφαση, τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής Συνεδρίου ή εκλογής προέδρου». Εμφανίστηκε αμετανόητος στο ζήτημα του εξώδικου, επιστρατεύοντας για να δικαιολογήσει την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά δεδομένα, ακόμα και τα… συνταγματικά του δικαιώματα.

«Υπάρχουν συνταγματικά δικαιώματα ισονομίας. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω το κόμμα νομικά. Στρέφομαι κατά του φυσικού προσώπου που έκανε τη διαρροή», ανέφερε. Πάντως, ακόμα μια φορά είπε ανακρίβεια - για να μην γράψουμε καραμπινάτο ψέμα - αφού το εξώδικο αφορά όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Καμιά 300 ανθρώπους, όλους εκλεγμένους από τη βάση, χονδρικά.

Και μέσα σε όλα, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει μιλήσει πότε για «κουκουλοφόρους». Η φράση «τώρα τα ξέρετε όλα. Η γραφειοκρατία και οι διάφορες φράξιες επιστράτευσαν πρακτικές που δεν ανήκουν στην Αριστερά, φτάνοντας στο σημείο να φορέσουν κουκούλα στα αξιότιμα μέλη της ΚΕ», προφανώς ανήκει σε κάποιον που του μοιάζει και όχι στον ίδιο.

Εμφανίστηκε, επίσης, προκλητικός και αμετανόητος για τα όσα έχει πράξει και τα οποία οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική απαξίωση. Ο έκπτωτος πρόεδρος δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των οργάνων, υποστηρίζοντας ότι παραμένει ακόμα πρόεδρος.

«Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Βεβαίως παραμένει Πρόεδρος, παραμένει και de facto και de jure Πρόεδρος», ανέφερε ο έκπτωτος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτώμενος «ποιος είναι σήμερα πρόεδρος».

Παραδέχθηκε ότι σκοπεύει να αμφισβητήσει στο Συνέδριο την απόφαση ανατροπής του και να διεκδικήσει από εκεί την παλινόρθωσή του. «Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο, μπορεί και θα όφειλε να εκφραστεί, κατά τη γνώμη μου, για αυτό που έχει γίνει».

Επίσης, είπε πως «υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει», ενώ προσπάθησε να κάνει επίκληση στο συναίσθημα των τηλεθεατών, υποστηρίζοντας ότι του κλείδωσαν το email του, τη Δευτέρα, μετά την ανατροπή του.

«Να κατέβει ο Τσίπρας απέναντι μου»

Σε μια επίδειξη αμετροέπειας, ο Στέφανος Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, «το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντί μου» για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και είπε πως αρνείται να πιστέψει ότι πρώην πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια πράγματα.

Για τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, τόνισε πως αν δεν ήταν ικανοποιημένοι με το 15%, «ας είχαν αμφισβητήσει την ηγεσία μου τον Ιούνιο». Ως προς τα όσα είχε πει για τα δήθεν «μαύρα ταμεία» της εποχής Τσίπρα, προσπάθησε και πάλι να τα μαζέψει, ισχυριζόμενος πως «δεν έπρεπε να το είχαν ερμηνεύσει έτσι».

«Υπάρχει σχέδιο αποκλεισμού μου»

Αφού προσπάθησε να κάνει τη μέρα νύχτα, υποστήριξε πως ουδέποτε ο ίδιος μίλησε για «κουκουλοφόρους» και «πραξικόπημα», ενώ καταφέρθηκε και κατά του τρόπου που έγινε η ψηφοφορία που τον «εκθρόνισε», λέγοντας ότι ήταν «ημιμυστική» - παρά το γεγονός ότι συμφώνησε σε αυτό τον τρόπο διεξαγωγής της, καθώς είχε την πλειοψηφία στις τηλεφωνικές ψήφους.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος (…) αλλά δεν θα το επιτρέψουμε. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Δεν θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής Συνεδρίου ή εκλογής Προέδρου», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ως προς την πιθανότητα να αποκλειστεί η υποψηφιότητά του, ισχυρίστηκε ότι και πάλι το Συνέδριο μπορεί να άρει και αυτή την απόφαση. «Φυσικά και μπορεί, αλλά το Συνέδριο μπορεί να ακυρώσει αυτήν την ακύρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, αν και συνηθίζει να χρησιμοποιεί την απουσία του από την Ελλάδα και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ερωτάται για ζητήματα που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση, την περιόδο πριν γίνει πρόεδρος, τώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να αναφερθεί στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και σε μια ιστορία, από πέρσι το καλοκαίρι, λέγοντας πως «εκείνος που προσπάθησε να πνίξει σύντροφό του μέσα στο κόμμα μας, ουδέποτε πήγε στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Σχετικές ειδήσεις