Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται στον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Αισθητά μειωμένη η συμμετοχή των εκλογέων στον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται στον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Ανδρουλάκης - Δούκας, οι δύο μονομάχοι στον β' γύρο του ΠΑΣΟΚ 

Newsbomb.gr
3'

Έκλεισαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και μέσα στα επόμενα λεπτά αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα για τους δύο υποψηφίους για την ηγεσία, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αυτός που προηγείται είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα, λίγο μετά τις 17:00 είδαν το φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα στο Μεγανήσι, βάσει των οποίων ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 22 ψήφους ενώ ο Χάρης Δούκας 12, υπήρξε επίσης και ένα λευκό.

Αντίστοιχα, στη μακρινή Αυστραλία και συγκεκριμένα στο Σίδνεϊ πρώτος αναδείχθηκε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης με 38 ψήφους και ακολούθησε ο Χάρης Δούκας με 9. Αντίθετα, στη Μελβούρνη, ο Χάρης Δούκας ήρθε πρώτος με 22 ψήφους και δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα της κάλπης που στήθηκε στο Λονδίνο ανέδειξε πρώτο σε ψήφους τον Νίκο Ανδρουλάκη με 71 και τον Χάρη Δούκα δεύτερο με 28 ψήφους, ενώ δύο ήταν τα άκυρα και δύο τα λευκά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με σημαντική διαφορά του Χάρη Δούκα. Αναλυτές εκτιμούν ότι το ποσοστό του δίνεται να φθάσει το 60% – 65%.

Να σημειωθεί πως στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ η συμμετοχή των φίλων και των μελών του κόμματος ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, όπου διεξήχθη ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών. Για την ακρίβεια στον πρώτο γύρο έφτασαν στις κάλπες 303.223 εκλογείς, ενώ στον δεύτερο γύρο ο αριθμός των εκλογέων μόλις ξεπέρασε τις 200.000 (211.700 είχαν ψηφίσει μέχρι τις 19:00) με τα τελικά στοιχεία να αναμένονται μέσα στα επόμενα λεπτά.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής

«Σήμερα ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ψήφισε στο Ίλιον κατά τις 10:30.

«Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, δημοκρατική παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», υπογράμμισε.

Χάρης Δούκας: Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, δίνουμε ελπίδα στη χώρα

Στις κάλπες προσήλθε το πρωί της Κυριακής (13/10) για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, Χάρης Δούκας.

Ο Χάρης Δούκας έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 9 στο πνευματικό Κέντρο του Δ. Αθηναίων για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και εξερχόμενος πραγματοποίησε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας και σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία, αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ, δίνουμε ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή