Χάρης Δούκας: Οι μεγάλες προκλήσεις και η επόμενη μέρα μετά την ήττα στις εσωκομματικές εκλογές

Τα ερωτήματα για τον Χάρη Δούκα, οι σκέψεις για τις επόμενες κινήσεις και το χρονικό πλαίσιο

Χάρης Δούκας: Οι μεγάλες προκλήσεις και η επόμενη μέρα μετά την ήττα στις εσωκομματικές εκλογές
Αρχείου - Eurokinissi
2'

Στην επόμενη μέρα για τον Χάρη Δούκα στρέφονται τα βλέμματα τόσο του ίδιου όσο και των υποστηρικτών του, καθώς ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τερμάτισε δεύτερος στον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος. Από αύριο κιόλας, στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν τα επόμενα σχέδια του δημάρχου Αθηναίων.

Η επόμενη μέρα του Χάρη Δούκα

Το σίγουρο πια, είναι πως ο Χάρης Δούκας θα αναγκαστεί να περιοριστεί στα καθήκοντά του ως δήμαρχος Αθηναίων. Ωστόσο στο επιτελείο του υπάρχει έντονη δυσφορία καθώς η συντριπτική πλειονότητα των δημοτών, αυτών δηλαδή που τον είχαν στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και τον έφεραν στην πρώτη θέση έναντι του Κώστα Μπακογιάννη, δεν τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο αντικατοπτρίζει την απογοήτευση πολλών και πλέον ο Χάρης Δούκας αναμένεται να κληθεί να τους «κερδίσει» ξανά.

Το μεγάλο ερώτημα για τον Χάρη Δούκα

Στη συνέχεια, ο Χάρης Δούκας θα κληθεί να δει πώς θα διαχειριστεί το ποσοστό που συγκέντρωσε τόσο στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών όσο και στον δεύτερο. Στο τραπέζι των συζητήσεων επικρατεί ένα μεγάλο δίλημμα.

Με το βλέμμα στραμμένο στο 2027

Το πιο σημαντικό όμως, είναι το χρονικό πλαίσιο που όλα τα παραπάνω θα πάρουν σάρκα και οστά. Αυτό γιατί οι επόμενες εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2027, ενώ οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2028. Αν λοιπόν, ο Χάρης Δούκας θελήσει να εγκαταλείψει την τοπική αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσει μια θέση στα βουλευτικά έδρανα, θα πρέπει να γνωστοποιήσει τα πλάνα του νωρίτερα από την προκήρυξη των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, και συγκεκριμένα το 2027. Πράγμα που σημαίνει ότι θα κληθεί να αποχωρήσει από τη θέση του δημάρχου.

Στην περίπτωση όμως, που θελήσει να παραμείνει στη θέση του ως δήμαρχος Αθηναίων, τότε δεν προβλέπεται να κάνει κάποια κίνηση πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ενώ για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου τη δημαρχία στην Αθήνα, τότε αυτό θα βγει στην επιφάνεια το 2028.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή