Θριαμβευτής ο Ανδρουλάκης στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – «Έχουμε χρέος να νικήσουμε τη ΝΔ»

Συνεχίζει στο προεδρικό αξίωμα του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ευρεία νίκη του στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. «Από αύριο θα πάμε ψηλότερα. Τα δύσκολα είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά», ανέφερε στο πρώτο του μήνυμα.

Θριαμβευτής ο Ανδρουλάκης στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ – «Έχουμε χρέος να νικήσουμε τη ΝΔ»
5'

O Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, επικρατώντας με διαφορά σχεδόν είκοσι ποσοστιαίων μονάδων του Χάρη Δούκα.

Τα τελικά αποτελέσματα

Στο 100% της ενσωμάτωσης, το ποσοστό των δύο υποψηφίων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 59,92%
  • Χάρης Δούκας: 40,08%

Πρώτο μήνυμα Ανδρουλάκη μετά την ευρεία νίκη: «Ενωμένοι θα πάμε ψηλά»

Θερμή υποδοχή και συνθήματα στον θριαμβευτή του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, επιφύλαξαν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους που τον διέκοπταν συνεχώς στην ομιλία του με συνθήματα, ο κ. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες για να γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και την ευθύνη να με εμπιστευτείτε ξανά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», τόνισε αρχικά. Αφού ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, συνεχάρη και τους συνυποψηφίους του για την πολιτική ωριμότητα και τόνισε πως από αύριο όλοι τους «θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

«Οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι δυναμικοί απέναντι στη συντήρηση. Μαζί μπορούμε, μαζί θα κερδίσουμε» επεσήμανε και προσέθεσε ότι «έχουμε χρέος να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νέες γενιές».

Στις εκλογές, ψήφισαν περίπου 214.000 άνθρωποι, γεγονός το οποίο προσδιορίζει την αποχή σε σύγκριση με την πρώτη Κυριακή περίπου στο 30%. Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη. Τον ευχαρίστησε λέγοντάς του ότι προχωράμε όλοι μαζί.

Δούκας: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει

Τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την υποψηφιότητά του ευχαρίστησε ο Χάρης Δούκας και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του.

«Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Γερουλάνος: Από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές

Τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συνεχάρη ο Παύλος Γερουλάνος και τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει:

«Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι υπό την ηγεσία του. Χωρίς αστερίσκους, χωρίς περιστροφές. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Χάρη Δούκα για τον αγώνα του σε όλη την προεκλογική περίοδο. Η μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων μας και τις δύο Κυριακές δημιούργησαν ένα πολιτικό αποτέλεσμα δυναμικής για την Παράταξη που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού. Σήμερα ολοκληρώθηκε μια υποδειγματική εσωκομματική διαδικασία από την οποία το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενισχυμένο, όπως και η ηγεσία του. Και από αύριο ξεκινάμε τον αγώνα για τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές και το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».

Κατρίνης: Ξεκάθαρη η εντολή των πολιτών, ενότητα και συστράτευση

«Από αύριο έχουμε έναν και μόνο στόχο: να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι σε αυτό τον στόχο», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, συγχαίροντας τον Νίκο Ανδρουλάκη, για την επανεκλογή του στην προεδρία του κόμματος.

Ταυτόχρονα συνεχάρη τόσο τον Χάρη Δούκα, όσο και τον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου και την Νάντια Γιαννακοπούλου «για τη σημαντική συμβολή τους σε αυτή την άψογη δημοκρατική διαδικασία που ενίσχυσε το ΠΑΣΟΚ», όπως είπε.

«Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών είναι ξεκάθαρη: ενότητα και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια.

Να γίνει το ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα, να αποτελέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να νικήσει στις επόμενες εκλογές», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Διαμαντοπούλου: Νίκο θερμά συγχαρητήρια! Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα

Aπό το Βερολίνο η Άννα Διαμαντοπούλου επικοινώνησε και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Σε δήλωσή της η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος αναφέρει:

«Αγαπητέ Νίκο τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

Πιστεύω βαθειά ότι έχεις την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει Μεγάλο και Κυβερνών.

Είμαστε μαζί σου!»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή