Ο «γόρδιος δεσμός» της εκπροσώπησης των ανεξάρτητων βουλευτών - Τέλος η θητεία Χουρδάκη
Διορία μιας εβδομάδας στους ανεξάρτητους βουλευτές για να επιλέξουν τον εκπρόσωπο τους στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, από τον πρόεδρό της Κωνσταντίνο Τασούλα.
Εμπρός σε ... αδιέξοδο, που ίσως τελικά λυθεί με τη μέθοδο της κλήρωσης, βρίσκεται το ζήτημα της εκπροσώπησης των 14 ανεξάρτητων βουλευτών της Βουλής, στη διάσκεψη των Προέδρων.
Και αυτό διότι οι οκτώ υπογραφές που μάζεψε αρχικά ο Μιχάλης Χουρδάκης, προερχόμενος από την Πλεύση Ελευθερίας τον έχρισαν αρχικά εκπρόσωπο, όμως η απόσυρση της στήριξης από την Αθηνά Λινού και οι επιστολές του Παύλου Σαράκη και του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά - προερχόμενους αντίστοιχα από την Ελληνική Λύση και τους Σπαρτιάτες - έθεσαν θέμα νομιμοποίησής του ως εκπροσώπου.
Για να μπορεί κάποιος βουλευτής να συμμετέχει στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών, θα πρέπει να εκπροσωπεί τουλάχιστον οκτώ. Όμως πλέον ο Μιχάλης Χουρδάκης έχει την υποστήριξη μόλις επτά βουλευτών. Συγκεκριμένα των Γιάννη Δημητροκάλλη, Κωνσταντίνου Φλώρου, Γιώργου Μανούσου και Διονύση Βαλτογιάννη από τους Σπαρτιάτες, του Μάριου Σαλμά και φυσικά της μητέρας του Αρετής Παπαΐωάννου.
Στην αντίθετη πλευρά, τον ρόλο του Μιχάλη Χουρδάκη, αμφισβητούν επτά ανεξάρτητοι βουλευτές. Αυτοί είναι ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης, ο Γεώργιος Ασπιώτης και ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς από τους Σπαρτιάτες, ο Παύλος Σαράκης από την Ελληνική Λύση, ο Λευτέρης Αυγενάκης από την ΝΔ και ο Μπαράν Μπουρχάν από το ΠΑΣΟΚ.
Μένει να δούμε εάν η ομάδα των αντιδρώντων θα καταλήξει τελικά σε κάποιο πρόσωπο που θα προταθεί. Αν υπάρξουν δύο πρόσωπα ξεχωριστά που συγκεντρώσουν από 7 θετικές ψήφους, τότε ο εκπρόσωπος θα επιλέχθει μετά από κλήρωση.
Η παρουσία πάντως εκπροσώπου των ανεξαρτήτων βουλευτών, ανατρέπει το ισοζύγιο δύναμης μεταξύ των κομμάτων στις διάφορες κρίσιμες ψηφοφορίες, όπως αυτές για τη στελέχωση των Ανεξαρτήτων Αρχών.