Συνάντηση Φαραντούρη - Σέφκοβιτς στις Βρυξέλλες

Ο ευρωβουλευτής και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν συζήτησαν ζητήματα χαρτοφυλακίου τους εν όψει της ακρόασης Επιτρόπων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συνάντηση Φαραντούρη - Σέφκοβιτς στις Βρυξέλλες
2'

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υποψήφιος Πρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλας Φαραντούρης και ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Maros Sefcovic.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι δύο άνδρες συζήτησαν ζητήματα χαρτοφυλακίου τους εν όψει της ακρόασης Επιτρόπων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι δύο άντρες, Φαραντούρης και Sefcovich γνωρίζονται από την εποχή που ο έλληνας ευρωβουλευτής ήταν διευθυντής νομικών υπηρεσιών, μέλος ΔΣ και πρόεδρος στη ΔΕΠΑ και το EUROGAS και ο Σλοβάκος Αντιπρόεδρος, Επίτροπος για την ενεργειακή πολιτική και ασφάλεια. Ο σοσιαλδημοκράτης Maros Sefcovic είναι Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (από το 2023), τις Διοργανικές Σχέσεις και τη Διερεύνηση (από το 2019).

Έχει διατελέσει Επίτροπος Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Πολιτισμού και Νεολαίας (2009-2010), Επίτροπος Ενέργειας (2014-2019) και Επίτροπος Διοργανικών Σχέσεων και Διερεύνησης Προοπτικών (2010-2014), ενώ έχει εκτελέσει καθήκοντα Επιτρόπου Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών (2012), Επιτρόπου Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς (2019) και Επιτρόπου Δράσης για το Κλίμα (2023) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της Σλοβακίας το 2019, ενώ έχει διατελέσει και Ευρωβουλευτής (2014).

O Νικόλας Φαραντούρης είναι ευρωβουλευτής της Αριστεράς / The Left και υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Μέλος των Επιτροπών Προϋπολογισμών, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Συνταγματικών Υποθέσεων (Συντονιστής) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι μέλος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ - ΗΠΑ ενώ πρόσφατα εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Spinelli Group.

Την περίοδο 2009-2019 ήταν μέλος ΔΣ, διευθυντής νομικών υπηρεσιών και πρόεδρος της ΔΕΠΑ και πρόεδρος της νομικής επιτροπής του EUROGAS (2016-2019).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή