Τον «πόλεμο φθοράς» επιλέγει ο Κασσελάκης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργία νέου κόμματος.
Αρχείου - Eurokinissi

Αποφασισμένος να συνεχίσει έναν «πόλεμο φθοράς» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την καθημερινή απαξίωση του κόμματος, μοιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Καθημερινά τροφοδοτεί την εσωστρέφεια αναζητώντας τρόπους που θα ανατρέψουν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που του «φράζει» τον δρόμο για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές.

Όμως, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το σχέδιο του έκπτωτου προέδρου είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργία νέου κόμματος. Επομένως, θεωρείται δεδομένο ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα επιχειρηθεί να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που δημιουργεί ο Στέφανος Κασσελάκης, με την διαγραφή του να βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι. Όπως και οι μετάθεση της ημερομηνίας των διαδικασιών.

«Σφίγγει» ο κλοιός για Κασσελάκη

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, στην Κουμουνδούρου ασχολούνται με «παιχνίδια» του τέως προέδρου του κόμματος. Έτσι, τουλάχιστον, αναφέρουν στελέχη πρώτης γραμμής, τα οποία υπενθυμίζουν μια σειρά από περιστατικά.

Η αρχή είχε γίνει με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από βουλευτής Επικρατείας. Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης, λένε, έβαλε λυτούς και δεμένους να τον υποστηρίξουν για να πάρει εκείνος την έδρα. Τελικά, κατέληξε στην Πόπη Τσαπανίδου, αφού ήταν σαφές ότι και να μην την αποδέχονταν, εκείνη δεν θα κατέληγε στον εξ Αμερικής ορμώμενο επιχειρηματία.

Στη συνέχεια, προχώρησε στις αλλαγές στη σύνθεση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – «πυροβολώντας», επί της ουσίας, «τα πόδια» του, αφού ήταν η ενέργεια που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», οδηγώντας στην καθαίρεση του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, τα όσα προκαλεί σε καθημερινή βάση, από την ημέρα που «καρατομήθηκε» από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, φτάνοντας από το εξώδικο, στην ιστοσελίδα που έφτιαξε με το παραποιημένο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως φαίνεται, ήρθε η ώρα το κόμμα να πει ένα μεγάλο «ως εδώ» στον Στέφανο Κασσελάκη. Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται στελέχη πρώτης γραμμής της Κουμουνδούρου, που αναφέρουν ότι ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στη «γελοιοποίηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς θεωρούν ότι ο πρώην πρόεδρος προχωράει συστηματικά σε αυτό.

Με ποιον τρόπο; Αυτό δεν έχει ακριβώς ξεκαθαρίσει, αλλά ουδείς αποκλείει την μετάθεση των διαδικασιών για αργότερα. Για πόσο; Ίσως για δύο εβδομάδες, όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, ίσως περισσότερο, ενδεχομένως και με τη μετάθεση του Συνεδρίου μετά τις εκλογές.

Ώρα διαγραφής;

Όπως έχει αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν το Newsbomb.gr, η διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας τάσσεται υπέρ της οριστικής λύσης στο θέμα του έκπτωτου προέδρου.

Η πρόταση αυτή είναι πιθανό να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Αν υπάρχει ένας τρόπος να μην προχωρήσει, αυτός δεν είναι άλλος παρά ο απόλυτος έλεγχος του έκπτωτου προέδρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες πολλών στελεχών, η Επιτροπή όχι μόνο δεν κάνει τη δουλειά που της έχει ανατεθεί, αλλά έχει ως μοναδική της έννοια την «προστασία» του νεαρού επιχειρηματία. Τόσο καιρό βλέπει την αντικαταστατική συμπεριφορά του και απλά «σφυρίζει» αδιάφορα.

«Αλήθεια, θα πάει καταγγελία από τα 2/3 της Πολιτικής Γραμματείας εναντίον ενός απλού μέλους και αυτή θα την στείλει στο καλάθι των αχρήστων;», αναρωτήθηκε στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας, σε συζήτηση που είχε με το Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις