Η «μάχη της πλατείας» Τσίπρα - Κασσελάκη και η ενωτική τοποθέτηση της Δούρου που ανοίγει συζητήσεις

Οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη παίζουν όλα τους τα «χαρτιά»

Η «μάχη της πλατείας» Τσίπρα - Κασσελάκη και η ενωτική τοποθέτηση της Δούρου που ανοίγει συζητήσεις
INTIME NEWS
4'

Τρόπο να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, έστω και μέσα από ένα άτυπο «ντιμπέιτ», αναζητά ο Στέφανος Κασσελάκης, που επιμένει να προκαλεί τον πρώην πρωθυπουργό σε κάθε ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί μαζί του, εδώ και μήνες.

Την ίδια στιγμή, η ενωτική τοποθέτηση της Ρένας Δούρου, η οποία διαψεύδει -έστω και χλιαρά- πληροφορίες ότι ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Πρόκληση Κασσελάκη προς Τσίπρα

Η εβδομάδα που έρχεται, θα κινηθεί και αυτή σε υψηλούς τόνους στην Κουμουνδούρου. Και αυτό θα συμβεί διότι ο Στέφανος Κασσελάκης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα μετά την έκπτωση του από το αξίωμα του, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την Οικονομία, στο δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Δεν χωρά αμφισβήτηση ότι έλαβε αυτή την απόφαση προκειμένου να απαντήσει στα όσα θα πει ο πρώην πρωθυπουργός, στη δική του παρέμβαση, ένα 24ώρο νωρίτερα. Άλλωστε, έχει καταστεί απόλυτα σαφές ότι ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να συγκριθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, η υπόθεση αυτή είχε έντονο παρασκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Αθηναίων, το πρώτο αίτημα υπεβλήθη στις 15/10 το μεσημέρι από ομάδα υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο, υπήρξε και δεύτερο αίτημα, που υπεβλήθη μία ημέρα αργότερα, στις 16/10, από δικηγόρο του έκπτωτου προέδρου, ο οποίος ανέφερε ότι ενεργούσε για τον «πρόεδρο» και «υποψήφιο πρόεδρο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, ο Δήμος Αθηναίων, απάντησε μόνο στο αίτημα των υποστηρικτών του κ.Κασσελάκη, αγνοώντας επιδεικτικά το αίτημα του δικηγόρου του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία.

Για να πάρει άδεια από τον δήμο Αθηναίων έστειλε ο δικηγόρος του έγγραφο με το οποίο τον ανέφερε ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία απορρίφθηκε στην συνέχεια εστάλη και δεύτερη με το ονοματεπώνυμο Στέφανος Κασσελάκης και εγκρίθηκε...

Η ενωτική παρέμβαση Δούρου

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Ρένα Δούρου διέψευσε δημοσιεύματα σχετικά με μια πιθανή υποψηφιότητα της, προχωρώντας σε μια ενωτική τοποθέτηση. Από τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον προς ώρας.

«Η δουλειά που κάνουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δείχνει τονδρόμο. Νομίζω ότι σήμερα αυτό είναι το πιο ουσιαστικό, από το να λειτουργούμε στείρα, διαψεύδοντας ανυπόστατα πράγματα, όπως τα κατά καιρούς δημοσιεύματα περί υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου του κόμματος. Δεν λειτούργησα ποτέ με όρους αυτοπρότασης, δεν λειτούργησα ποτέ με όρους παραπολιτικών. Και αυτό δεν θα αλλάξει τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, το Newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι την κ.Δούρου την έχουν πλησιάσει και στελέχη πρώτης γραμμής και βουλευτές, αλλά και πολλά απλά μέλη της βάσης, ζητώντας της να ριχθεί στη μάχη της εσωκομματικής κάλπης. Και για αυτό, δεν υπάρχει ζήτημα διάψευσης, είναι επιβεβαιωμένο από πάμπολλες πηγές.

Και τη συζήτηση περί μιας πιθανής υποψηφιότητας της Ρένας Δούρου, την τροφοδοτούν -άθελα τους, ενδεχομένως- και τοποθετήσεις άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως η χθεσινή του Πάνου Ρήγα, ο οποίος τόνισε ότι μπορούν να κατατεθούν υποψηφιότητες ακόμα και στο Συνέδριο.

«Χωρίς καν υπογραφές, χωρίς πόθεν έσχες. Το Συνέδριο και πάλι, είναι αυτό που αποφασίζει», ισχυρίστηκε το πολύπειρο στέλεχος της Κουμουνδούρου. Αν και οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι αναφέρεται στο ζήτημα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη -που έχει κοπεί από την Κεντρική Επιτροπή- ορισμένοι σκέφτηκαν ότι μπορεί να μιλάει ακόμα και για μια νέα υποψηφιότητα.

Πιέσεις «κασσελίστας» με τις έδρες τους

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη παίζουν όλα τους τα «χαρτιά». Ανάμεσα σε αυτά και οι απειλές περί ανεξαρτητοποίησης από τους βουλευτές που τον στηρίζουν.

«Αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί, όλοι εμείς θα μείνουμε στο κόμμα μας, αν δεν είναι υποψήφιος που το θεωρούμε συνταρακτικό στοιχείο για ένα αριστερό κόμμα, κάποιοι από εμάς θα φύγουμε και ένας εξ αυτών είναι μπροστά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξουν αποχωρήσεις για να μην πω ότι θα πάρει τη μορφή διάσπασης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Αυλωνίτης.

Ακριβώς στο ίδιο μήκος, κινήθηκε και ο Πέτρος Παππάς, που στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ισχυρίστηκε πως «αν αποκλειστεί προφανώς δεν έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θα ανεξαρτητοποιηθώ».

Είναι προφανές πως η κάθε πλευρά θα χτυπήσει με όλα της τα «όπλα» τους εσωκομματικούς αντιπάλους της, αν και η πλευρά Κασσελάκη απειλεί ανοιχτά με την «υπεξαίρεση» εδρών, οι οποίες μπορεί να στερήσουν από την Κουμουνδούρου τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή