Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία χρησιμοποιώντας ήλιο και άνεμο του Αιγαίου

Γιώργος Παπανδρέου: Η νέα μορφή δημοκρατίας πρέπει να είναι «λαϊκές συνελεύσεις»

Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία χρησιμοποιώντας ήλιο και άνεμο του Αιγαίου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

EUROKINISSI
1'

Εν μέσω μια άκρως...περίεργης περιόδου στα ελληνοτουρκικά, οπότε ο διάλογος συνεχίζεται αλλά και η τουρκική ρητορεία επίσης, για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στον τομέα των ενεργειακών πηγών έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του σε τουρκικό μέσο.

Μιλώντας στην τουρκική gazeteoksijen ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μαλώνουμε για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η ύπαρξη των οποίων είναι άγνωστη στο Αιγαίο. Αλλά δεν υπάρχει ούτε πετρέλαιο ούτε φυσικό αέριο στο μέλλον του κόσμου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ολοκαίνουργια συνεργασία χρησιμοποιώντας τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου Πελάγους μαζί».

Το ζήτημα βέβαια είναι τι σχέδια δύναται να εκφράζει ο Γιώργος Παπανδρέου δεδομένου πως η Τουρκία αναζητάει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να κερδίσει ό,τι μπορεί στο ενεργειακό μπραντεφέρ του Αιγαίου.

Κατά τα λοιπά μίλησε για το μέλλον της δημοκρατίας. Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Η νέα μορφή δημοκρατίας πρέπει να είναι «λαϊκές συνελεύσεις». Οι ηγέτες πρέπει να οικοδομήσουν εκ νέου την κοινωνική συνείδηση ​​και την αίσθηση της συναδέλφωσης, εμπλέκοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί η πόλωση».

Τι είπε για τη Μέση Ανατολή

«Η Μέση Ανατολή είναι και το σπίτι μας. Η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να λύσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή από κοινού. Ο Ισμαήλ Τζεμ και εγώ πήγαμε στην περιοχή όταν οι συγκρούσεις ήταν στο πιο έντονό τους, επισκεφτήκαμε τον Αραφάτ και τον Σαρόν και δώσαμε ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή