ΣΥΡΙΖΑ: Tρεις παραπομπές στην Επιτροπή Δεοντολογίας - Επικό σχόλιο Γκλέτσου

Η παραπομπή έγινε μετά από σχετικό αίτημα 12 μελών της ΚΕ, προσκείμενων στον Στέφανο Κασσελάκη - Από τα ΜΜΕ το έμαθε ο Απόστολος Γκλέτσος
Αρχείου - Eurokinissi

Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση 12 μελών της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη να παραπέμψουν στην επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος την Όλγα Γεροβασίλη, τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Απόστολο Γκλέτσο.

Σε ανάρτησή της, η Σοφία Ιντζιάδου, μέλος της ΚΕ, αναφέρει ότι τα τρία στελέχη παραπέμφθηκαν «έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα συντρόφων », ώστε η Επιτροπή Δεοντολογίας «να επιληφθεί των ανωτέρω περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό, επιβάλλοντας αν έτσι κρίνει, τις αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις».

Αποστάσεις ωστόσο από την κίνηση των 12 κράτησε το μέλος της ΠΓ, ο Πάνος Ρήγας, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που έγινε η αποπομπή του πρώην προέδρου, πρέπει άμεσα να διεξαχθεί το συνέδριο, στο χρονικό διάστημα εντός 2,5 μηνών όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου και η εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί.

Οι τρεις που παραπέμπονται αποδίδουν την κίνηση σε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, με τον Απόστολο Γκλέτσο να λέει πως το έμαθε από τα ΜΜΕ και κανείς δεν τον έχει ενημερώσει επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρίνισε πάντως ότι εφόσον κληθεί για εξηγήσεις θα παραστεί.

Ήταν δε επική η αντίδρασή του, μιλώντας το MEGA, λέγοντας «από κει που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι»