Σωκράτης Φάμελλος: Το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως θύμα των εσωκομματικών εξελίξεων είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε βολές προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις και το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως θύμα των εσωκομματικών εξελίξεων είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέλυσε βολές προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Θυματοποιείται και εδώ το θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε προσφυγή στη βάση με συμμετοχή όλων χωρίς μομφή, χωρίς αποκλεισμό. Για να κλείσουμε αυτή τη σελίδα, είναι παραμύθι. Χωρίς καν μομφή στον πρόεδρο, ούτε στο κόμμα να υπάρχει αυτή η σκοτεινή σελίδα γιατί έκανε τραγικά πολιτικά λάθη. Προσπαθεί η πλευρά του πρώην προέδρου να ξεχάσει τι έχει γίνει. Εξαιτίας τραγικά λανθασμένων επιλογών ο ΣΥΡΙΖΑ απαξιώθηκε. Μαύρα ταμεία, διαπλοκή στο κόμμα; Μεγάλα λάθη που ακόμη δεν έχουν καθαρίσει από πάνω μας.

Ζητήσαμε προσφυγή στη βάση χωρίς αποκλεισμό, επέμεινε κάντε μου μομφή μέχρι εξώδικο στο κόμμα. Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τα μέλη του κόμματος γιατί λένε ότι είναι απολύτως αδιανόητο να κάνει κάποιος εξώδικο και να κατηγορεί για διαπλοκή στο κόμμα του. Θεωρώ ότι η ένταση προκλήθηκε με σχέδιο, διότι όταν δεν μπορείς να κάνει πολιτική προκαλείς εντάσεις», είπε.

Φάμελλος: Διεκδικώ να έχουμε συνομιλία και με άλλα κόμματα και με προοδευτικούς ανθρώπους

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Έγιναν λάθη που στέρησαν από την κοινωνία έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ. Πλήττουν και δύο σοβαρές παρακαταθήκες του ΣΥΡΙΖΑ: Το ένα είναι οι αξίες της Αριστεράς και το δεύτερο είναι η παρακαταθήκη της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

Ερωτηθείς σχετικά με την εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Λούκα Κατσέλη, ο Γιώργος Χουλιαράκης, και αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Γιατί να μην έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι άμεσος στην απάντηση γιατί δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί, όχι απλά να σοβαρέψει και να γίνει αξιόπιστος, αλλά διεκδικεί και να μεγαλώσει. Διεκδικεί να μην είναι μόνο αντιπολίτευση, αλλά να έχει πρόταση κυβέρνησης. Διεκδικεί να μην είναι απλά μόνος του, αλλά να έχει μαζί του δημιουργικούς πολίτες που σήμερα απομακρύνονται από την πολιτική αλλά και άλλα κόμματα που θέλουν προοδευτική διέξοδο. Είναι δυνατόν να λέμε όχι σε πολιτικά πρόσωπα, σε ανθρώπους που μπορούν να συμβάλλουν από οποιαδήποτε πλευρά στο να πετύχουμε κάτι καλό για τη χώρα. Τα πρόσωπα που αναφέρατε κάποια είναι και σε άλλα κόμματα. Τι σημαίνει το γιατί όχι το δικό μου ότι διεκδικώ να έχουμε συνομιλία και με άλλα κόμματα και με προοδευτικούς ανθρώπους γιατί αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν πάει άλλο».