Το παρασκήνιο της συμμετοχής Δούκα στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠΑΣΟΚ και το... μήνυμα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε τις αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος

Το παρασκήνιο της συμμετοχής Δούκα στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠΑΣΟΚ και το... μήνυμα
1'

Ο ανασχηματισμός στο «στρατόπεδο» της Χαριλάου Τρικούπη είναι γεγονός, ωστόσο ενδιαφέρον έχει το παρασκήνιο της συμμετοχής και του Χάρη Δούκα

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, συγκροτείται εννεαμελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο θα μετέχουν οι:

  1. Χάρης Δούκας
  2. Παύλος Γερουλάνος
  3. Άννα Διαμαντοπούλου
  4. Νίκος Χριστοδουλάκης
  5. Μιλένα Αποστολάκη
  6. Θανάσης Γλαβίνας
  7. Μυρτώ Σαμαρά
  8. Κατερίνα Σολωμού
  9. Γιάννης Βαρδακαστάνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Δούκας αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠΑΣΟΚ, αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση.

Επισημαίνεται, όμως, ότι στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη. Οι ίδιες πηγές διατείνονται ότι ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση.

Προσθέτουν δε ότι οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις.

Καταλήγουν πάντως σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση συνεχίζουν στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή