Κλειστή σύσκεψη υπό τον Γεραπετρίτη στη Βουλή με… γλυκά από την Μπακογιάννη

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης καθησύχασε τους βουλευτές της ΝΔ αναφορικά με τη στάση της χώρας στα ελληνοτουρκικά ζητήματα

Κλειστή σύσκεψη υπό τον Γεραπετρίτη στη Βουλή με… γλυκά από την Μπακογιάννη
Eurokinissi
2'

Συνάντηση για τα εθνικά θέματα έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή. Το «παρών» δίνουν βουλευτές που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδικότερα, η συνάντηση πραγματοποιείται σε κλειστό κύκλο και το «παρών» δίνουν περίπου 30 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι είναι μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής και συνεργάτες του κ. Γεραπετρίτη.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός θα προτιμούσε η συνάντηση να γίνει σε πιο χαλαρό κλίμα, όπως σε αντίστοιχες συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι κύριοι Φλωρίδης, Πιερρακάκης και Γεωργιάδης. Ωστόσο λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων το ραντεβού δόθηκε στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα 151 της Βουλής, έπειτα από συνεννόηση του κ. Γεραπετρίτη με τον γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρο Καλαφάτη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, στόχος του κ. Γεραπετρίτη είναι να καθησυχάσει τους βουλευτές που εμφανίζονται να ανησυχούν για υποχώρηση στις ελληνικές θέσεις ως προς τα ελληνοτουρκικά. Ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται να τόνισε πως «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στις θέσεις μας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα επανεξαταστεί το σχέδιο για την απαγόρευση τουριστικής ανοικοδόμησης σε νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Να αναφερθεί πως η εν λόγω ενημέρωση έρχεται λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Τα γλυκά της Ντόρας Μπακογιάννη

«Έχουν γενέθλια τα εγγόνια μου, τα δίδυμα της Αλεξίας» είπε χαμογελώντας η Ντόρα Μπακογιάννη που από νωρίς είχε πάρει τη θέση της στο προεδρείο. Η ίδια μάλιστα έφερε ένα κουτί με γλυκά και κέρασε τους παρευρισκόμενους, με πολλά στιγμιότυπα να απαθανατίζονται από τον φωτογραφικό φακό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή