Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Να ανοίξει η πόρτα του Μαξίμου και να μπείτε εσείς; «Έλα με φόρα»

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απάντησε με σαρκαστικό ύφος ο πρωθυπουργός στο τέλος της τριτολογίας του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά τη σκληρή κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση.  

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Να ανοίξει η πόρτα του Μαξίμου και να μπείτε εσείς; «Έλα με φόρα»
2'

Η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν το επίκεντρο της κόντρας μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη, μετά την σκληρή κριτική του δεύτερου στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν θέλω τώρα να γυρίσω πίσω ιστορικά στο ποιος έσωσε τη χώρα, ποιος καταδίκασε τη χώρα, αλλά εν πάση περιπτώσει, όταν γυρνάτε στο 2010, ναι, η ιστορία θα γράφει ότι η χώρα χρεοκόπησε επί των δικών σας ημερών» ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κριτική του Νίκου Ανδρουλάκη: «Είστε σε αποδρομή. Θα την πληρώσετε την παρέλαση αλαζονείας. Ξεκαβαλήστε το καλάμι, οι ημέρες της αυτοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν. Όσο φέρεστε έτσι, επιταχύνετε την έξοδό σας από το Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα είμαστε εδώ, ως αξιόπιστη αντιπολίτευση και θα σας ανοίξουμε με μεγάλη χαρά την πόρτα της εξόδου», ανέφερε αρχικώς ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια, σε σαρκαστικό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος τη φράση «με φόρα» της Πόπης Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Έρχεστε εσείς, νεοεκλεγείς και με το βλέμμα στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, να μας πείτε τι, να μας διευκολύνετε να ανοίξει η πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να μπείτε εσείς; Μου θυμίζει το «έλα με φόρα» που έλεγε η Πόπη Τσαπανίδου για τον Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσέθεσε δε πως «το εάν θα βγει η ΝΔ απο το Μέγαρο Μαξίμου για να μπείτε εσείς, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός σε τρία χρόνια. Εδώ θα είμαστε να κάνουμε τον λογαριασμό». Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στην Βουλή, ότι η Νέα Δημοκρατία θα φέρει δική της νομοθετική ρύθμιση για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του είχε απαντήσει σε υψηλούς τόνους στις έντονες επικρίσεις για έλλειψη συναίνεσης που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εσείς δεν θέλετε συναίνεση αλλά συνεχή στήριξη των ισχυρών που εξυπηρετείτε», ήταν η απάντηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί δεν δέχθηκε η κυβέρνηση την τροπολογία που κατέθεσε για τη διακοπή της χρηματοδότησης των "Σπαρτιατών", μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ συναινεί με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή