MRB: Πρωτιά της ΝΔ - Κερδισμένοι ο Ανδρουλάκης, η Κωνσταντοπούλου και η Λατινοπούλου

Οι εκπλήξεις της πρόσφατης δημοσκόπησης της MRB είναι σαφέστατα η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Φωνής Λογικής

MRB: Πρωτιά της ΝΔ - Κερδισμένοι ο Ανδρουλάκης, η Κωνσταντοπούλου και η Λατινοπούλου
2'

Δημοσκοπική πρωτιά εξακολουθεί να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία. Συγκεντρώνει 28,1%, σημειώνοντας οριακή πτώση σε σχέση τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB.

Ωστόσο, το κόμμα που κάνει την έκπληξη και καταγράφει 5,4% άνοδο είναι το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας 18,2% έναντι 12,8% που έλαβε στις ευρωεκλογές.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 11% και το ΚΚΕ με 9,7%, καταγράφοντας ποσοστά βελτιωμένα σε σχέση με αυτά που έλαβαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειώνεται πτώση 6,6 μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που κατέγραψε στις ευρωεκλογές.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει και η Πλεύση Ελευθερίας, συγκεντρώνοντας 5,3%, Φωνή Λογικής φθάνοντας στο 4,7% και το Μέρα25 ανεβαίνοντας το 3,9%. Οριακή πτώση καταγράφει το κόμμα της Νίκης.

Σχεδόν παρόμοια εικόνα ως προς τη σειρά καταγράφουν και οι αρχηγοί των κομμάτων. 21,8% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης απαντούν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,9%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 6,4 και ο Στέφανος Κασσελάκης με 5%.

Ενδιαφέρουσες είναι και οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα ποιον αντιλαμβάνονται ως ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ποιον αντιλαμβάνονται ηγέτη της αντιπολίτευσης οι πολίτες;

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 26,3%
  • Κυριάκος Βελόπουλος: 12%
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: 8,6%
  • Ζωή Κωνσταντοπούλου: 7,8%
  • Στέφανος Κασσελάκης: 5,8%
  • Αφροδίτη Λατινοπούλου: 3,2%

Τι πορεία πιστεύουν πως θα έχει το ΠΑΣΟΚ;

Όσον αφορά στη γνώμη τους για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, το 33,7% λέει πως θα αυξήσει τα ποσοστά του 2 με 3 μονάδες και θα κινηθεί γύρω στο 15%.

Το 22,6% λέει πως θα αυξήσει τα ποσοστά κατά 4 με 7 μονάδες και θα κινηθεί στο 17% με 20%, ενώ το 7,2% λέει πως οι μονάδες του θα αυξηθούν κατά 8-10% και θα κινηθεί με πάνω από 21%.

Τέλος, το 19% λέει ότι δεν θα αυξήσει καθόλου τα ποσοστά του, το 5,9% λέει πως θα μειωθούν, ενώ το 11,5% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Πού θα οφείλεται η άνοδος του ΠΑΣΟΚ;

Όσον αφορά τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ ίσως δει αύξηση στα ποσοστά του, οι πολίτες λένε:

  • Κυρίως στην επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και όσων θα συμβούν στο ΠΑΣΟΚ - 16,4%
  • Κυρίως στη συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ - 52,9%
  • Κυρίως στη φθορά της ΝΔ - 23,7%
  • Κυρίως σε άλλους λόγους - 4,5%

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή