30 ώρες «σιωπής» Κασσελάκη για τις καταγγελίες Πολάκη

Απομένουν λιγότερες από 72 ώρες για την έναρξη των εργασιών του κρίσιμου Συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ
Αρχείου - Eurokinissi

Καμία απάντηση στα όσα ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, το βράδυ της Δευτέρας, όπου υπαινίχθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να σχετίζεται ακόμα και σήμερα με off shore εταιρίες, δεν έχει δώσει ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για αυτή την επιλογή του.

Όλα αυτά, συμβαίνουν εν μέσω αντεγκλήσεων ανάμεσα στην πλειοψηφία του κόμματος και τον πρώην πρόεδρο, με τις δύο πλευρές να επιμένουν πως διαθέτουν την πλειοψηφία των Συνέδρων και ότι θα επικρατήσουν οι θέσεις τους στο κρίσιμο Συνέδριο.

30 ώρες «σιωπής»

Το βράδυ της Δευτέρας, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, προχώρησε σε μια αναφορά η οποία αφορούσε τον Στέφανο Κασσελάκη και η οποία δύσκολα μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Αναφερόμενος στη δικαστική διαμάχη του πατέρα του πρώην προέδρου με το Δημόσιο για το σπίτι στην Εκάλη, σημείωσε πως δεν είχε ψάξει το παρελθόν του, πέρσι, όταν τον στήριξε για την ηγεσία, επειδή του τον σύστησε ο Μανώλης Καπνισάκης - που τότε ήταν δικηγόρος του.

«Παραδέχθηκε ο πατέρας του ότι έχουν ενεργή off shore έξω και πηγαίντε εκεί να ζητήσετε τους φόρους», σημείωσε ο κρητικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως εταιρίες στο εξωτερικό, πόσο δε μάλλον εξωχώριες, δεν μπορεί να έχουν όχι μόνο τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Όμως, δεν σταμάτησε μόνο εκεί. «Δηλαδή, να σκεφτώ εγώ τώρα ότι γύρω στις 15, 16, 26 εταιρείες που έχει φτιάξει ο κ. Κασσελάκης από το 2014 μέχρι το 2022 που είναι εξωχώριες, έχει φύγει από όλες; Να αρχίσω να σκέφτομαι διάφορα άλλα τέτοια πράγματα;», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης.

Και αυτή η αποστροφή του, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν καλά τον Χανιώτη βουλευτή, ξέρουν ότι ποτέ δεν μιλάει χωρίς στοιχεία.

Αυτό που, ωστόσο, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και προκαλεί πολλά ερωτηματικά, είναι το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει διαψεύσει τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη. Ούτε καν, μέσω «κύκλων» ή συνεργατών του. Με απλά λόγια, έχουν περάσει 30 ολόκληρες ώρες και ακόμα οι καταγγελίες αντιμετωπίζονται με σιωπή.

Αντεγκλήσεων συνέχεια για πλειοψηφία - «κασσελίστας»

Και ενώ απομένουν λιγότερες από 72 ώρες για την έναρξη των εργασιών του κρίσιμου Συνεδρίου, όπου θα κριθεί το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πλειοψηφία και «κασσελίστας» συνεχίζουν να ερίζουν για το ποιος θα διαθέτει την πλειοψηφία των συνέδρων.

Μετά την επικοινωνιακή «καταιγίδα» από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη -που ξεκίνησε από τη διαρροή ότι ελέγχει το 69% των συνέδρων και έφτασε να δηλώνει, εν τέλει, ότι το ποσοστό του είναι 55%, η πλειοψηφία πέρασε στην αντεπίθεση.

«Τα ψέματα του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τα αποτελέσματα της εκλογής συνέδρων δεν έχουν τέλος.

Επαναλαμβάνουμε, για ακόμη μια ημέρα, ότι τα αληθινά αποτελέσματα και όχι τα παραποιημένα, που με μεθόδους Τραμπ εμφανίζει η πλευρά Κασσελάκη, δείχνουν ευρύ προβάδισμα της πλειοψηφίας στους συνέδρους της τάξης άνω του 60%», ανέφεραν από την πλειοψηφία, δίνοντας μάλιστα και ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία για το τι ισχύει σχετικά με την εκλογή συνέδρων.

«Νομιμοποίηση» των αυθαιρεσιών, θέλουν οι «κασσελίστας»

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι το γεγονός ότι η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, δεν θέλει με κανέναν τρόπο να ελεγχθούν οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στην Κουμουνδούρου, για παρατυπίες στη διαδικασία εκλογής συνέδρων.

Το σαββατοκύριακο, υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες για αυθαιρεσίας που σημειώθηκαν από οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη, σε κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Ακόμα και για βιαιοπραγίες σε βάρος ηλικιωμένων.

Παρά τα όσα έχουν καταγραφεί και έχουν φτάσει ήδη εγγράφως στην Κουμουνδούρου, η πλευρά του έκπτωτου προέδρου επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες - όπως καταγγέλλουν από την πλειοψηφία του κόμματος.

Διαρκώς, τόσο ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και τα πρόσωπα του περιβάλλοντος του, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα περί «τσεκουρώματος εκλεγμένων συνέδρων». Έτσι, εύλογα γεννιέται το ερώτημα γιατί δεν επιθυμούν να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σχετικές ειδήσεις