Δημοσκόπηση PULSE: Η νέα εικόνα στο πολιτικό σκηνικό μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις
Διόλου ενθαρρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και άκρως θετικά για το ΠΑΣΟΚ είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας PULSE, που παρουσιάσθηκε στο αποψινό (27/11) κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, το 50% των συμμετεχόντων δηλώνει αδιάφορο για την εξέλιξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον τίτλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ, το 49% υπογραμμίζει ότι «οι ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελειώσει».
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα, αλλαγή ρόλων στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση
Στην εκτίμηση ψήφου (σενάριο κατανομής αναποφάσιστων), το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 29,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 17%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΚΕ με 9% και στην τέταρτη θέση βρίσκονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση με 8%. Ακολουθούν η Φωνή Λογικής και το Κίνημα Δημοκρατίας με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η επιλογή «άλλο» και το κόμμα «Νίκη» με 3,5, το ΜέΡΑ25 με 3%, η Νέα Αριστερά με 2,5% και οι «Σπαρτιάτες» με 2%.
Στην πρόθεση ψήφου για τη «μάχη» της δεύτερης θέσης, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 14% τον Νοέμβριο σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφει από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου καθοδική πορεία (6,5%).
Πρόθεση ψήφου:
Νέα Δημοκρατία: 24%
ΠΑΣΟΚ: 14%
ΚΚΕ: 7,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,5%
Ελληνική Λύση: 6,5%
Φωνή Λογικής: 4%
Κίνημα Δημοκρατίας: 4%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
«Άλλο»: 3%
Κόμμα «Νίκη»: 3%
Αποχή / Λευκό / Άκυρο: 3%
ΜέΡΑ25: 2,5%
Νέα Αριστερά: 2%
«Σπαρτιάτες»: 1,5%
Αναποφάσιστοι: 15%
Τι λέει ο κόσμος για τη διαγραφή Σαμαρά και το «κίνημα Κασσελάκη»
Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία και την απόφαση για διαγραφή του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, το 42% των ερωτηθέντων επί του συνόλου του δείγματος είδε θετικά αυτήν την εξέλιξη σε αντίθεση με το 35% που την είδε αρνητικά.
Επιπλέον, το 75% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί λίγο έως καθόλου πιθανό να ψηφίσει το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ, μόλις το 11% το θεωρεί πιθανό ή αρκετά πιθανό. Το 8% υποστηρίζει ότι το βρίσκει λίγο πιθανό να το ψηφίσει ενώ το 7% μέτρια πιθανό.