Οικονόμου: «Οι σημαίες ευκαιρίας που σηκώνει το ΠΑΣΟΚ είναι καρικατούρα κοινωνικής ευαισθησίας»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «εξαπέλυσε» αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, ενώ, στάθηκε στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί σε Γαλλία και Γερμανία.
Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε ότι αποτελούν καρικατούρα κοινωνικής ευαισθησίας οι σημαίες ευκαιρίας που σηκώνει το ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα της καθημερινότητας, μιλώντας σήμερα (04/12) στον ΑΝΤ1.
«Αποτελεί μία θεσμική συνάντηση. Ο Πρωθυπουργός πάντα ήταν ανοικτός στη συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς και επεδίωκε σε θεσμικό επίπεδο την ανταλλαγή απόψεων. Από την άλλη, η κυβέρνηση συνεχίζει με προσήλωση τη δουλειά και την εφαρμογή του Προγράμματός της σε ένα περιβάλλον που καταλαβαίνει κανείς –από αυτά που παρακολουθούμε και στην Ελλάδα και το εξωτερικό– πόσο κρίσιμες είναι ορισμένες βασικές παράμετρους.
Πρώτα από όλα, σταθερότητα. Βλέπετε τι γίνεται σε χώρες που υποτίθεται ότι αποτελούν την ατμομηχανή της Ευρώπης. Η Γερμανία είναι στην ουσία χωρίς κυβέρνηση, ο σοσιαλιστής, κ. Σολτς, δεν κατάφερε να κρατήσει ενωμένο τον συνασπισμό.
Βλέπετε την κρίση που υπάρχει στη Γερμανία με την αυτοκινητοβιομηχανία να κλείνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια. Στη Γαλλία καταρρέει η κυβέρνηση, υπό το βάρος της πίεσης δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να λάβει. Η Γαλλία, που έχει φθάσει να δανείζεται ακριβότερα από την Ελλάδα για δημοσιονομικούς λόγους. Επειδή πρέπει να περάσει μέτρα κάλυψης του δημοσιονομικού ελλείματος, η κυβέρνησή της πέφτει».
Ακόμη, τόνισε ότι «την ίδια στιγμή, εδώ στη χώρα, έχουμε μία κυβέρνηση που σταθερά βήματα προσπαθεί να μειώσει την απόσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη. Μειώσαμε εχθές (03/12) κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον φόρο σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές. Επωφελούνται εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και επαγγελματίες.
Καταργήσαμε τον φόρο επιτηδεύματος, κάναμε αφορολόγητο το φιλοδώρημα. Λάβαμε μέτρα για τις οικογένειες, δώσαμε 150 – 200 ευρώ στους νοσοκομειακούς ιατρούς.
Είναι ένα πράγμα να αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν ζητήματα, ότι πρέπει να τρέξεις πιο γρήγορα, να εντατικοποιήσεις τον τρόπο με τον οποίον θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα, κυρίως αυτών που έχουν μεγάλη ανάγκη και είναι άλλο να κάνεις μία πολιτική με εξαιρετικά παρωχημένο τρόπο, να σηκώνεις σημαίες ευκαιρίας και να προσπαθείς να καβαλήσεις ένα κύμα δίκαιας δυσαρέσκειας του κόσμου από συμπεριφορές συγκεκριμένων τομέων, όπως π.χ. των τραπεζών χωρίς όμως επί της ουσίας να λογαριάζεις ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει πρακτικές λύσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες».