Αλλαγή γραμμής στην κυβέρνηση εναντίον Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκη

Με δεδομένη τη στάση της αντιπολίτευσης στην υπόθεση Τριαντόπουλου στην κυβέρνηση χαράσσουν νέα στρατηγική άμυνας στοχοποιώντας κυρίως το ΠΑΣΟΚ και κάνουν λόγο για ψεύδη γύρω από τις αρμοδιότητες του δικαστικού συμβουλίου

Αλλαγή γραμμής στην κυβέρνηση εναντίον Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκη
Αρχείου - In Time
3'

Στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν αποφασισμένοι να βάλουν φρένο στη δημοσκοπική άνοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου και στη μονοθεματική αντιπολίτευση που ασκεί η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ ταυτόχρονα σηκώνουν το γάντι απέναντι στο ΠΑΣΟΚ με φουλ επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο έχουν αποφασίσει να κρατούν αποστάσεις από τις σφοδρές επιθέσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου και να σταματήσουν να της δίνουν «πάσες» οι οποίες θα τη διατηρούν ψηλά στην επικαιρότητα. Αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής επιμένουν ότι το αίτημα Τριαντόπουλου συνάδει πλήρως με τις πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, άρα δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε βάρος τεσσάρων φυσικών προσώπων για τη διαχείριση του σημείου της τραγωδίας των Τεμπών. «Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής ακριβώς με βάση τη συγκεκριμένη εισαγγελική προκαταρκτική εξέταση, επιδιώκοντας να διωχθεί και ο κ. Τριαντόπουλος. Αυτό ακριβώς ζητά, λοιπόν, και ο ίδιος: την άσκηση δίωξης σε βάρος του, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της Δικαιοσύνης, χωρίς την προστασία της κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα είχε στη Βουλή», λένε κυβερνητικά στελέχη και προσθέτουν ότι ο αρεοπαγίτης που θα κληρωθεί ως ανακριτής έχει όλες τις ανακριτικές δικαιοδοσίες της προανακριτικής επιτροπής, αλλά με πολύ μεγαλύτερα εχέγγυα αμεροληψίας και ανεξαρτησίας. Επομένως, δεν υπάρχει η παραμικρή έκπτωση στην έρευνα.

«Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. Το αίτημα του κ. Τριαντόπουλου είναι καθ’ όλα νόμιμο. Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο Σύνταγμα από την οποία να προκύπτει ότι είναι παράνομο» τονίζουν από το Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι αποτελεί επίσης ψέμα της αντιπολίτευσης ο ισχυρισμός ότι έτσι δεν θα μπορεί να διευρυνθεί το κατηγορητήριο.

«Αν η προανακριτική επιτροπή θέλει να διερευνηθεί κάποιο άλλο αδίκημα, κάποιο άλλο πρόσωπο, οφείλει να στείλει σχετική πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής με τις 30 υπογραφές, όπως έγινε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να κάνει και το Δικαστικό Συμβούλιο. Αν διαπιστώσουν οι ανώτατοι δικαστές ότι τελέστηκε και κάποιο άλλο αδίκημα ή ότι ευθύνεται κάποιο άλλο πρόσωπο, οφείλουν να το στείλουν αυτό στην Βουλή, να γίνει η σχετική πρόταση με 30 τουλάχιστον υπογραφές και να ακολουθηθεί εκ νέου η ίδια διαδικασία. Άρα, κανένα δικαίωμα δεν χάνεται και τίποτα από αυτά που λέει η Αντιπολίτευση δεν ισχύει», υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.

Όπως μάλιστα σημειώνουν το ΠΑΣΟΚ κινείται πλέον στη γραμμή Βελόπουλου και ταυτόχρονα καλύπτουν τον κ. Νίκο Τσάφο στο άλλο πολιτικό ζήτημα που έχει ανοίξει με παλαιότερη αρθογραφία του τονίζοντας ότι οι επιθέσεις στον νέο υφυπουργό Ενέργειας συνιστούν εσκεμμένη παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας. «Οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Τσάφος υιοθέτησε χάρτη της κρατικής τουρκικής τηλεόρασης που εμφανίζει με τουρκικά χρώματα τη Λέσβο είναι ψευδείς. Στη συγκεκριμένη ανάρτησή του, ο κ. Τσάφος απλά παρέθεσε τον χάρτη ώστε να αποδομήσει το τουρκικό αφήγημα ότι η Ελλάδα έχει τάχα «μαξιμαλιστικές» θέσεις στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Ο δε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής, που επιτέθηκε ανοιχτά στον υφυπουργό, θα πρέπει να μάθει ότι οι Ελλάδα δεν έχει «διεκδικήσεις» όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά αναφαίρετα κυριαρχικά δικαιώματα. Είναι ξεκάθαρο, σε κάθε περίπτωση, ότι δεν υπάρχει θέμα Τσάφου στην κυβέρνηση», τονίζουν από το Μαξίμου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή