Ο «εμφύλιος» του Ευ. Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου

Με ποια αφορμή θα ξεσπάσει νέος κύκλος εσωστρέφειας και ποιους σκέφτεται να διαγράψει οριστικά από το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρός του

Ο «εμφύλιος» του Ευ. Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου
2'

Τα πάντα, για το ταλαιπωρημένο και διαρκώς συρρικνούμενο ΠΑΣΟΚ, θα κριθούν αύριο το βράδυ. Και θα εξαρτηθούν απ' το –τελικό- εκλογικό αποτέλεσμα.

Αν τα ποσοστά που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ είναι τελικά μονοψήφια ή κινούνται γύρω στο 10-11%, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα ακουστούν «τύμπανα πολέμου» στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα.

Από τη μία πλευρά, ο νέος αρχηγός του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να επιρρίψει όλες τις ευθύνες για την πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στον προκάτοχό του, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Από την άλλη πλευρά, ο παραιτηθείς τέως πρωθυπουργός θα αμυνθεί με το επιχείρημα, ότι πλέον την εκλογική καμπάνια των εκλογών του Ιουνίου την καθοδήγησε αποκλειστικά ο διάδοχός του...

Στο πλαίσιο αυτό θα «παίξουν» και επιμέρους στρατηγικές.

Τα σενάρια

Δεν αποκλείονται μάλιστα και κινήσεις ακραίες, σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της αντιπαράθεσης.

Έτσι στο επιτελείο του Β. Βενιζέλου τις προηγούμενες μέρες και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να οριοθετηθεί η μετεκλογική στρατηγική, κατατέθηκε η εξής πρόταση:

- Αν τα αποτελέσματα είναι δυσμενέστατα για το ΠΑΣΟΚ, τότε ο πρόεδρος του Κινήματος να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών προσκείμενων στον κ. Παπανδρέου, για να τους αποδώσει τις αποκλειστικές ευθύνες για τη νέα ήττα. Ακούγονται έντονα τα ονόματα των κ.κ. Γιάννη Ραγκούση, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και (φυσικά) Θεόδωρου Πάγκαλου!

- Ωστόσο στενός συνεργάτης του Βενιζέλου πρότεινε ακόμα και την διαγραφή του κ. Γιώργου Παπανδρέου (!), ώστε να επιδειχτεί πυγμή και να σηματοδοτηθεί μια νέα πορεία, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος δεν τοποθετήθηκε επί της παραπάνω πρότασης.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη αυτή.

Και μιλώντας με στενότατο συνεργάτη του έκανε το εξής σχόλιο, ενδεικτικό του συνολικότερου κλίματος στις σχέσεις του με τον διάδοχό του:

«Δεν θα τολμήσει ο Βαγγέλης να με διαγράψει, δεν έχει το τσαγανό»!

Από αύριο λοιπόν τα σπουδαία για το «πράσινο» στρατόπεδο και ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή