''Μαραθώνιος'' για τη σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα προχωρά...

Σε προσπάθεια να κλείσει τη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα προχωρά ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Για το σκοπό αυτό διεξήχθη μαραθώνια συζήτηση για το μέλλον του συμμαχικού σχήματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που έγινε στην Κουμουνδούρου, παρουσίασε πολυσέλιδο κείμενο, στο οποίο καταθέτει τις προτάσεις του για την προοπτική του ΣΥΝ και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο γίνεται λόγος για την ανάγκη ειλικρινούς προσπάθειας προκειμένου να επιβιώσει το συμμαχικό σχήμα, χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί, αλλά προϋποθέσεις.

Μία από τις προτάσεις περιλαμβάνει τη δημιουργία πολιτικού κέντρου, στο οποίο θα συμμετέχουν τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποι των συνιστωσών.

Το νέο όργανο θα αποτελεί την κινητήρια δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε αρχικό επίπεδο θα του δοθεί περιθώριο έξι μηνών για να δικαιολογήσει την παρουσία του και για να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτό να λειτουργεί.

Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ. Στελέχη, κυρίως προερχόμενα από το Αριστερό Ρεύμα, διατύπωσαν επιφυλάξεις και ενστάσεις για τις προτάσεις.

Δεν έλειψαν και οι επικρίσεις στελεχών, που ζήτησαν τον αποκλεισμό όσων υπονομεύουν το ΣΥΡΙΖΑ, φράση που θεωρήθηκε ότι φωτογραφίζει τον Αλέκο Αλαβάνο.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη και αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει επαφές με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, στις οποίες θα λάβει μέρος προσωπικά.

Στόχος του προέδρου του ΣΥΝ είναι να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν, καθώς στη συνέχεια θα επιδιώξει να σηκώσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η πολιτική ηγεσία του ΣΥΝ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Πηγή: newscode.gr