Τι είπαν οι γιατροί στον Α. Σαμαρά

Σε 40 μέρες θα ξαναμπεί σε αεροπλάνο ο πρωθυπουργός

Αυστηρή εντολή να μην ταξιδέψει με αεροπλάνο για τουλάχιστον 40 μέρες έδωσαν οι θεράποντες ιατροί στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά την σοβαρή επέμβαση στο δεξί του μάτι.

Το γεγονός αυτό ανατρέπει τα σχέδια του πρωθυπουργού που σύμφωνα με πληροφορίες μοιάζει με θηρίο στο κλουβί παραμένοντας κλινήρης στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Οι εντολές των ιατρών ήταν ξεκάθαρες: Καμία ταλαιπωρία στο μάτι και κυρίως κανένα αεροπορικό ταξίδι που θα κουράσει το μάτι, για περισσότερο από ένα μήνα.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς θα ήθελε να δώσει το «παρών» στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, παρόλα αυτά δεν δείχνει να ανησυχεί, καθώς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά κυρίως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Εξάλλου στελέχη της Συγγρού διαμηνύουν πως «η επαναδιαπραγμάτευση δεν τελειώνει τον Ιούλιο, αλλά τότε αρχίζει και πως ο κ. Σαμαράς θα είναι παρόν στις δύσκολες μάχες.

Ο πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι το μάτι του απαιτεί ξεκούραση, δείχνει ανήσυχος και έχει συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της κρίσιμης Συνόδου. Η συγκεκριμένη σύνοδος αποτελεί εξάλλου ένα κρας τέστ για την κυβέρνησης Σαμαρά που θα δώσει τις πρώτες εξετάσεις μπροστά στους δανειστές.

Η περιπέτεια της υγείας του πρωθυπουργού ανατρέπει και τα σχέδιά του εντός Ελλάδας. Οι επαφές του είναι περιορισμένες, ενώ και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναμένονται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά πάντως διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση λειτουργεί κανονικά και ο πρωθυπουργός έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης.