Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Εconomist στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης που δεν αξιοποιήθηκαν

Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης
1'

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ακόμα την ανάγκη η χώρα να διεκδικήσει περισσότερα και να καταθέσει άμεσες προτάσεις αναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους της.

"Η εμμονή στην πολιτική της τρόικας συνιστά ιδεοληψία να μη γίνει η χρεοκοπία της τρόικας, χρεοκοπία μιας χώρας", υπογράμμισε ο κος. Τσίπρας μεταξύ άλλων.

''Όσο περισσότερο θα διαρκεί το Μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας'', σημείωσε επίσης ο Α. Τσίπρας, o oποίος ανέφερε ότι η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας είναι εκείνη που θα οδηγήσει στο τέλος στην εξώθηση, στην οικειοθελή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη, τη μόνη θεσμική έξοδο από την Ευρωζώνη, εξέλιξη που χαρακτήρισε ''απευκταία για όλους''.

''Καμία συζήτηση για κανένα θέμα δεν μπορεί να ξεκινήσει με την τρόικα, πριν διασφαλιστεί ρητά για τη χώρα το κεκτημένο της 29ης Ιουλίου'', κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή