Βενιζέλος: Όχι σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

«Απαραίτητη προϋπόθεση για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είναι πολιτική και κοινωνική συναίνεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Economist.

Βενιζέλος: Όχι σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
1'

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πρώτο βήμα για τη σταθεροποίηση της χώρας τη δημιουργία της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, ενώ έκανε λόγο και ανάγκη πολιτικής συναίνεσης .

«Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά 2 ή και 3 έτη και τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού μηχανισμού για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ανάγκη η Ελλάδα να υπαχθεί στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ώστε να περιορισθεί το δημόσιο της χρέος κατά 25% περίπου μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από τον ESM.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αντίθεσή του στη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 και τάχθηκε υπέρ της «έντιμης αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών και της αξιοποίησης του προσωπικού του Δημοσίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή