Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Τα μεσάνυχτα θα κορυφωθεί η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με τη δευτερολογία των πολιτικών αρχηγών, την τελική τοποθέτηση του πρωθυπουργού και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
1'

Τίποτα δεν δείχνει, πως ο Αντώνης Σαμαράς θα αντιμετωπίσει εκπλήξεις και αναμένεται να ξεπεράσει με ευκολία το όριο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ειδικά λόγω και της δεδομένης στήριξης στη κυβέρνηση από τα τρία κόμματα της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., που της εξασφαλίζει σε πρώτη φάση 179 ψήφους. Δεν έλειψαν πάντως, σε καμία περίπτωση οι «θερμές» πρώτες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και ειδικά με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στις κυβερνητικές προθέσεις για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και στον κ. Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο είπε, ότι «παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, υποσχόμενος επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

Απάντηση στον κ. Τσίπρα επιχείρησε να δώσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «δημαγωγό», ενώ ο κ. Φώτης Κουβέλης υπερασπίστηκε την παρουσία της ΔΗΜ.ΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Πάνος Καμμένος εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε να εξεταστούν όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, ενώ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος προχώρησε σε μια γενικότερη πολιτική τοποθέτηση, με επίκεντρο το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Σκληρές τοποθετήσεις για τον ρόλο που θα «παίξει» η νέα κυβέρνηση δεν παρέλειψε να κάνει ούτε η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία λόγω αδιαθεσίας, τοποθετήθηκε σήμερα στην Βουλή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή