Βασίλης Μιχαλολιάκος: Στα χέρια της νέας γενιάς ο Δήμος Πειραιά

Μαθήματα ηθικής και πολιτικής υψηλής ποιότητας παραδίδει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος στην μέχρι τώρα πορεία του ως Δημάρχου Πειραιά, με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά που πρώτος έκανε πράξη τα λεγόμενα περί ανανέωσης του πολιτικού «προσωπικού» της χώρας, με ένα άκρως νεανικό και φρέσκο ψηφοδέλτιο υψηλού επιπέδου του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς», επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά με αφορμή τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, ότι «δε μένει απλά στα λόγια», αλλά τολμά και πρωτοπορεί, μένοντας πιστός στις αρχές και τις αξίες του, δίνοντας πάντα ευκαιρίες στη νέα γενιά.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι που ανέλαβαν καθήκοντα πριν λίγες μέρες, είναι στην πλειοψηφία τους πρωτοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι με ηλικίες που εκπλήσσουν ευχάριστα εμπνέοντας αισιοδοξία για το μέλλον τόσο του Πειραιά όσο και ολόκληρης της Ελλάδος.

Αντιδήμαρχοι όπως ο Γρηγόρης Καψοκώλης, ο Γιάννης Μελάς, ο Πάνος Ρέππας, ο Νίκος Αμοργιανός με ηλικίες από 26-38 ετών και επαγγελματική σταδιοδρομία γνωστή στους δημότες της πόλης, σηματοδοτούν τις προθέσεις αλλά και τις προϋποθέσεις του Δημάρχου Πειραιά για το εγγύτερο και απώτερο πολιτικό μέλλον του Πειραιά και όχι μόνο.

Αναλυτικά η λίστα με όλους τους νέους αντιδημάρχους στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά http://pireasnet.gr/Default.aspx.

Με αφορμή τις αλλαγές των αντιδημάρχων, ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μερικούς από τους πυλώνες που ο ίδιος έθεσε στην αρχή της δικής του θητείας.

Διαφάνεια / Ισοτιμία

Από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Πειραιάς, έθεσε σαν βάση τον εξονυχιστικό και διεξοδικό έλεγχο των οικονομικών του Δήμου Πειραιά σε βάθος 10ετιας, στην οποία περιλαμβάνονται και η θητεία της δημοτικής αρχής Αγραπίδη (ΝΔ) και η θητεία της δημοτικής αρχής Φασούλα (ΠΑΣΟΚ), επιβεβαιώνοντας το ρητό του ότι κόμμα του πλέον είναι ο Πειραιάς και ως υπερκομματικός Δήμαρχος αντιμετωπίζει ισότιμα στην πράξη όλα τα κόμματα και τα στελέχη αυτών που έχουν υπηρετήσει τον τόπο από θέσεις ευθύνης.

Μάλιστα, όταν κάποιοι έσπευσαν να αποδομίσουν εξαρχής το εγχείρημα του Δημάρχου, παρουσιάζοντάς το ως ανέφικτο ή κοστοβόρο ή ανώφελο ή πυροτέχνημα, όπως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Μίχας, η απάντηση του κ. Μιχαλολιάκου ήταν άμεση και σαφής:

Εξονυχιστικός οικονομικός έλεγχος 10ετίας τόσο στο Δήμο Πειραιά όσο και στην πρώην Νομαρχία Πειραιά (θητείες Γιάννη Μίχα), εξαφανίζοντας τις όποιες φήμες για απροθυμία διενέργειας του ελέγχου και αφήνοντας σαφείς αιχμές για ενδεχόμενες εκπλήξεις (κυρίως στο επίπεδο της νομαρχίας) από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.

Πρόνοια / Εθελοντισμός

Ένα θέμα που το συζητά με την πρώτη ευκαιρία ο κ. Μιχαλολιάκος και που επί θητείας του έχουν γίνει άλματα προς τα εμπρός, αφού όλοι οι συντελεστές της επιτυχίας ακολουθούν πιστά το ρητό του «Ούτε ένας Πειραιώτης χωρίς στέγη, φαγητό και φάρμακο».

Το κίνημα του εθελοντισμού, οι προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου, η σκληρή δουλειά της κ. Καλαγιά και των υφιστάμενών της, οι δωρεές σημαντικών Πειραιωτών και όχι μόνο, έχουν δώσει τεράστια ώθηση στο έργο κοινωνικής πολιτικής της δημοτικής αρχής Μιχαλολιάκου και είναι κάτι που το διαπιστώνουν καθημερινά και οι ίδιοι οι δημότες.

Λαθρομετανάστευση / Παρεμπόριο

Πάταξη του λαθρεμπορίου που σκοτώνει την αγορά του Πειραιά. Το είπε και το έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά με τις λιγοστές δυνάμεις σε ανθρώπινο δυναμικό που κατέχει η δημοτική αστυνομία Πειραιά και με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ. Με μια μικρή χρονοκαθυστέρηση φαίνεται να αντιλαμβάνεται και η πολιτεία το μέγεθος του προβλήματος και να πραγματοποιεί δράσεις τις τελευταίες ημέρες...

Νέα γενιά / Τρίτη ηλικία

Χώροι ζωής και ελπίδας για τα παιδιά και τα «μεγαλύτερα παιδιά» όπως αποκαλεί ο κ. Μιχαλολιάκος τους δημότες της τρίτης ηλικίας. Με δράσεις και δημιουργία χώρων αναψυχής, στο επίκεντρο της πολιτικής του Δημάρχου, βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος και ιδιαίτερα οι ευαίσθητες ηλικίες των μικρών παιδιών και των παππούδων και γιαγιάδων που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους. Και εδώ σημαντική η συμβολή του Δημάρχου όπως μας λένε μέλη από τις λέσχες αγάπης (πρώην ΚΑΠΗ) αλλά και όπως διαφαίνεται από τις νέες παιδικές χαρές και τους παιδότοπους, τις καθαρές ακρογιαλιές, τις πολλές εκδηλώσεις.

«Όλα τα παραπάνω λαμβάνουν τόπο σε μια καθαρή πόλη πλέον και αυτό είναι το σημαντικότερο», όπως δήλωσε στο newsbomb.gr ιδιοκτήτης καταστήματος σε πρώην υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου.

Απ' ό,τι φαίνεται ο Δήμαρχος Πειραιά έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στον 1,5 χρόνο θητείας του επιβεβαιώνοντας ότι ήρθε για να μείνει και να παράξει σημαντικό έργο βγάζοντας τον Πειραιά από την αφάνεια και την ανυπαρξία των τελευταίων ετών.

Διαβάστε επίσης:

Ο Β. Μιχαλολιάκος φέρνει στο επίκεντρο τον Πειραιά

«Ο Πειραιάς θα γίνει τουριστικός αλλά και πολιτιστικός προορισμός»

Β. Μιχαλολιάκος: «Κόμμα μας ο Πειραιάς και πατρίδα μας η Ελλάδα»