Το θέμα της επιμήκυνσης προτεραιότητα για τον Α. Σαμαρά

Την μέχρι σήμερα αρνητική εικόνα θα προσπαθήσει να αναστρέψει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις συναντήσεις που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο

Το θέμα της επιμήκυνσης προτεραιότητα για τον Α. Σαμαρά
2'

με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο κ. Σαμαράς θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει την επιθυμία να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις που έχει «υποσχεθεί» και να διεκδικήσει το καλύτερο. Πρώτος στόχος είναι η επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος κατά δυο έτη, προβάλλοντας ως «δείγμα γραφής» την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ, πακέτο που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την οριστικοποίησή του.

Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να αποδείξει ότι έχει έναν αποτελεσματικό σχεδιασμό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί υπέρ του αιτήματος για επιμήκυνση, όταν αυτό κατατεθεί επίσημα.

Εν αναμονή της έκθεσης

Η έκθεση της τρόικας, η οποία θα παρουσιαστεί στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου θα είναι όμως το «κλειδί» για τις αποφάσεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Η κ. Μέρκελ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οποιαδήποτε απόφαση για χρέος της Ελλάδας θα παρθεί μετά την κατάθεση της έκθεσης. Από την έκθεση θα κριθεί και η εκταμίευση ή όχι της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ.

Στο Βερολίνο και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την Κυριακή θα βρεθεί στην γερμανική πρωτεύουσα και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε. Ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταφέρει και εκείνος το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με τις διαθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται για να μπορέσει η χώρα να «κερδίσει» την επιμήκυνση του προγράμματος.

Στην Αθήνα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου θα βρεθεί στην χώρα μας και ο Πρόεδρος του Εurogrop, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Η επίσκεψη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική λόγω της χρονικής συγκυρίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε έρθει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Διαβάστε επίσης:

Δεν θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν τη συνάντηση με Γιούνκερ

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα

Bloomberg: Χαλάρωση των όρων του μνημονίου σκέφτεται η Μέρκελ

Οι Φινλανδοί προετοιμάζονται για τη διάλυση της ευρωζώνης

Τετραήμερο κρίσιμων συναντήσεων για το ελληνικό ζήτημα

Ρέσλερ: Δεν μπορούν να υπάρξουν παραχωρήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή