«Έκλεισε» το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα συζητήσει ο κ. Σαμαράς την Τετάρτη με τους κυβερνητικούς εταίρους.

«Έκλεισε» το πακέτο των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ

Στη σύσκεψη που θα έχει ο κος Σαμαράς με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αναμένεται να ''κλειδώσουν'' τα μέτρα που αποτελούν δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές.

Στην ατζέντα οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία, αλλά και το ''καυτό'' θέμα των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, το οποίο παραπέμφθηκε για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

"Κάναμε συντονισμό οικονομικής πολικής και κυβερνητικού έργου", δήλωσε ο κ. Στουρνάραςφεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το εάν για παράδειγμα οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια - θέμα που θεωρείται αγκάθι για την αυριανή σύσκεψη των αρχηγών - θα είναι κλιμακωτές. Η ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ και το Golden Hall (Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης) αναμένεται να είναι οι πρώτες γρήγορες αποκρατικοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση.

Η λίστα με τα τελικά μέτρα βρίσκεται ήδη στα χέρια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και τα επιτελεία των δύο κομμάτων τα επεξεργάζονται ήδη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης τόσο ουσιαστικά όσο και επικοινωνιακά, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μην υπάρξουν διαρροές μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών κομμάτων.

Ειδικότερα για τα ειδικά μισθολόγια, το θέμα εξετάστηκε τη Δευτέρα σε τρίωρη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους υπουργούς Άμυνας και Προσταίας του Πολίτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ

Δεν λήφθηκαν αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια

Α. Σαμαράς: Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο








Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή